Magazin > VIP
2114 ogledov

Tega o Simone Biles zagotovo niste vedeli!

Simone Biles Profimedia
Vrhunska športnica je imela težko otroštvo.

Z enajstimi medaljami z olimpijskih iger in tridesetimi s svetovnih prvenstev se je svetovno znana gimnastičarka Simone Biles nedvomno vpisala v zgodovino. Zagotovo pa o njej niste vedeli tega, da je posvojena. Ko je bila stara šest let, sta njo in njeno sestro Adrio posvojila njen biološki dedek Ronald in njegova žena Nellie. “Če ne bi bilo mojih staršev in posvojitve, me zagotovo ne bi bilo tukaj,” je Simone povedala za TODAY in tako pripisala del uspeha svojim staršem.

Ronald in Nellie sta Simone in Adrio posvojila tri leta po tem, ko sta bili nameščeni v rejništvo. Njuna mama namreč zaradi odvisnosti z drogo in alkoholom ter bivanja v zaporu ni mogla skrbeti zanju. Vrhunska gimnastičarka se jima je čez leta velikokrat zahvalila za podporo in stabilno okolje, ki sta ga ustvarila v njenem otroštvu. Tako je leta 2021 na Instagramu zapisala: “ To je objava, s katero izražam hvaležnost za svoje ljubke starše. Hvala, ker sta se žrtvovala od prvega dne, da lahko živim svoje sanje. Najpomembnejše pa je, da sta mi vedno stala ob strani, ob vzponih in padcih.”

Leta 2021 je v seriji Simone vs. Herself športnica povedala, da se obdobja rejništva niti ne spomni. “Zagotovo sem vedela, da so me vzeli stran od biološke mame in sem ves čas mislila, da se bom k njej vrnila. Hvaležna sem, da me niso ločili od svoje sestre, saj se to redno dogaja,” je povedala in dodala, da ima najlepše spomine na dedka, ki jo je v rejništvu redno obiskoval. 

Ravno Ronaldu in Nellie gre zasluga, da je Simone tako uspešna, saj sta jo na gimnastiko vpisala, ko je bila stara šest. Večkrat sta povedala, da Simone ni zamudila niti enega treninga, tudi če se je počutila slabo. 

Ko se je na olimpijskih igrah v Tokiu Simone odločila, da bo dala prednost svojemu zdravju in odstopila od tekmovanja, jo je najbolj podpirala Nellie. "Nočem, da tekmuješ, če se ne počutiš dobro. Nočem, da se poškoduješ. To preprosto ni prav. Moraš poskrbeti zase. Rada te imam, globoko vdihni in vedi, da molimo zate,” ji je povedala po telefonu.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • firbec1 10:35 08.avgust 2024.

    Kaj pa spisek posiljenih od njihovih trenerjev? https://eu.usatoday.com/story/sports/olympics/2021/07/27/usa-gymnastics-larry-nasser-abuse-scandal-looms-over-tokyo-olympics/5375279001/

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 09:15 08.avgust 2024.

    Morda niste vedeli tudi tega, da ji zdravnik legalno predpisuje zdravila, ki izboljšujejo koncentracijo in za ostale tekmovalke veljajo kot doping...Zakaj tega ne napišete, saj je zanimivo, mar ne ?!..