Magazin > VIP
1839 ogledov

To, kar je Nika Kovač povedala o Oprah, vas bo presenetilo

Nika Kovač Instagram
V zvezdniški družbi.

Prvo ime Inštituta 8. marec in koordinatorka kampanje My voice, my choice, s katero se borijo za pravico do splava, Nika Kovač je imela v Benetkah priložnost spoznati in govoriti z Oprah Winfrey. 

"Danes sem imela v Benetkah priložnost spoznati Oprah. Govorila sem o delu Inštituta 8. marec, boju proti privatizaciji, fajtu za javno dobro, kampanji za varen in dostopen splav. Naša majhna skupnost in Slovenija je navdih marsikateri večji državi. Upam, da jim bomo vzor tudi pri vzpostavljanju javnega zdravstva in šolstva in gradnji miru, ki ga ta svet potrebuje," je razkrila na Instagramu. 

Nika se je z Oprah družila na podelitvi nagrad Diane von Fürstenberg. "Ker je Diane v odboru Vital Voices, organizacije, ki mi je podelila nagrado global leadership, me je povabila na to prireditev. Lani je njeno glavno nagrado dobila Amal Clooney, ki se bori za konec genocida v Palestini, in se mi je tudi zato zdelo, da je vredno priti na ta dogodek," je novinarki Sonji Javornik povedala za revijo Jana.

Presenetila pa je z izjavo, da ni bila Oprah tista, ki jo je najbolj navdušila, čeprav se ji je vedno zdela pomemben glas, saj je odpirala teme, o katerih so drugi molčali. "Tokrat pa je bilo drugače, saj smo se družile kar uro in pol! Tako smo se res lahko spoznale, mene pa so te ženske navdušile še bolj kot Oprah, ker počnejo res izjemne stvari: borijo se proti družinskemu nasilju, borijo se proti avtoritarnim vladam, marsikatera izmed njih je bila zaradi svojega delovanja večkrat aretirana in se mi je zdelo zelo lepo, da imam možnost z njimi preživljati čas," je za omenjeno revijo še razkrila Nika. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Kovač (@nikakolac)

Kovač na njeni poti sledi vse več zvezdniških imen. Mark Ruffalo je po koncu letošnje podelitve oskarjev na svojih družbenih omrežjih podprl njeno evropsko kampanjo Moj glas, moja izbira (My voice, my choice). S kampanjo za varen in dostopen splav po Evropi, ki jo vodi Nika, želijo zagotoviti, da se lahko vsak svobodno odloča o svojem telesu.

 

Komentarjev 5
  • BenX 13:58 06.september 2024.

    Jaz nebi bil nekaj ekstra ponosen, če bi se znašel na isti sliki kot Oprah. V bistvu bi me bilo kar malo sram.

  • jebse 12:18 06.september 2024.

    Posnifale so par lajn polizale si muce in odsle vsaka svojo pot

Sorodne novice