Magazin > VIP
6509 ogledov

Naša voditeljica odšla na "zmenek" z oboževalci

lea mederal Instagram
Kako lepo, posvetila jim je cel dan!

Voditeljica Lea Mederal, ki že vrsto let ustvarja in vodi priljubljeno oddajo Potep z Leo, je svojim oboževalcem pripravila prav posebno presenečenje. Lea v svoji oddaji namreč združuje intervjuje s slavnimi gosti z izleti v naravo. In takšno izkušnjo je pričarala tudi svojim gledalcem, ki so se skupaj z njo odpravili čavensko planoto. Družbo pa jim je delala še ena zelo znana voditeljica in Leina dobra prijateljica Jasna Kuljaj. 

"Mahamo iz Kuclja na Čavnu. Z mojimi dragimi gledalci smo danes preživeli en prečudovit dan na čavenski planoti. Hvaležna za tako lepo energijo, prijaznost, lepo vreme in odlično hrano na koči Antona Bavčerja na Čavnu. Jernej Babij pa je z dihalnimi vajami dal še piko na i temu potepu. Hvala, hvala in še enkrat hvala vsem udeležencem in upam, da ste tudi vi vsaj pol toliko uživali kot jaz! Konec poletja zagotovo organiziram še en skupinski potep (lokacijo pa še javim)," je Lea dogajanje povzela na svojem Facebook in Instagram profilu ter objavila video, iz katerega je razvidno, da se ji je na potepu pridružilo lepo število gledalcev.

"Po toliko letih ustvarjanja oddaje, mi je pisalo res veliko gledalcev in me spraševalo, kdaj bi se mi lahko pridruzili na potepu in me spoznali v živo, zato sem si rekla, no če pa res dosežem 50.000 sledilcev, pa v zahvalo organiziram potep in na izlet peljem 50 najbolj zvestih gledalcev. Prijavilo se jih je veliko več, a sem na koncu na pohod peljala 55 pohodnikov. Dobili smo se pri koči Antona Bavčerja na Čavnu in šli do Kuclja na Čavnu. Na pohod so prišli gledalci iz različnih regij Slovenije, imeli smo se res lepo, zato sem se odločila, da bom konec poletja organizirala še en skupinski pohod. Morda bom tokrat dala priloznost 80 gledalcem, kaj več pa ne, ker je potem težko spregovoriti nekaj besed z vsakim udeležencem," je za Žurnal24 razkrila simpatična voditeljica.

Estradniki ji zaupajo več

Utrinki skupinskega pohoda bodo prikazani tudi v eni izmed oddaj Potep z Leo. Oddajo lahko vsak teden spremljate tudi na Youtubu, kjer Lei svoje najglobje misli in občutke zaupajo številni znani Slovenke in Slovenci. Kdor oddajo spremlja, ve, da znani v tej oddaji o sebi povedo veliko več kot v kateri drugi. "Mislim, da se gostje zato tako odprejo in razgovorijo, ker so v sproščenem okolju (v naravi), ker hoja blagodejno vpliva na naše možgane, ker se družimo praktično cel dan in vidijo, da jih nočem nič hudega, hehe," je lansko leto za Žurnal24 povedala Lea, ki se je z nekaterimi gosti tudi spoprijateljila: "Moram priznati, da sem se po Potepu zares začela intenzivno družiti z Jasno Kuljaj, občasno pa se še vedno podružim tudi s Tanjo Žagar."

 

Kaj je torej razlog, da Lei sogovorniki razkrijejo več kot drugim? Za odgovor smo prosili izkušeno psihoterapevtko mag. Ano Bertoncelj, ki pravi, da so za to zaslužni trije razlogi: Narava; odsotnost studia, kamer, luči in pritiska oddaje v živo in osebnost voditeljice.  "Če se sprehajamo v naravi, imamo dovolj časa, smo aktivni, obkroženi z gozdom in ptičjim petjem, to pozitivno vpliva na naš živčni sistem, ki se lahko v takšnem okolju umiri. Ko smo umirjeni, ko se umiri nas živčni sistem, se počutimo varno, se odpremo, povežemo, vklopimo dele sebe, ki se želijo povezati z drugimi ljudmi, kar vključuje tudi deljenje svojih vsebin in svojih zgodb," je lansko leto o oddaji povedala mag. Ana Bertoncel in poudarila tudi odsotnost pritiska oddaje v živo: "Studio, kamere, luči in oddaja v živo v ljudeh ustvarjajo pritisk, predvsem se poveča strah pred tem, kako bom izpadel, kaj, če naredim kaj narobe, kaj, če rečem kaj, zaradi česar me bodo zasmehovali, kaj, če slabo izpade ... Ker želimo 'dobro izpasti', vklopimo dele sebe, ki so všečni, pravilni, družbeno sprejemljivi, na žalost pa ob tem pogosto žrtvujemo avtentičnost in globino." Kot tretji razlog za veliko zaupanje pri sogovornikih pa je psihoterapevtka izpostavila še voditeljičino osebnost: "Voditeljica, ki je topla, prijazna, družabna, pomaga ustvariti občutek varnosti. V takšnem okolju ljudje bolj zaupajo in povedo več."
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Mederal (@leamederal)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice