Magazin > VIP
881 ogledov

Zavezal mošnjiček: Kralj Karl na veliko odrezal brata, princa Andrewa

kralj charles, princ andrew, karel III. Profimedia
Kralj Karl je odpustil zasebno varnostno ekipo princa Andrewa.

Kralj Karl naj bi odpustil zasebno varnostno ekipo princa Andrewa, ki je varovala njegov dom v Windsorju, Royal Lodge, poročajo britanski mediji. Prinčevo zasebno varnostno ekipo je iz lastnih sredstev financiral kralj Karl, potem ko je princ leta 2022 izgubil javno financirano policijsko zaščito. Kot je v nedeljo poročal The Sun, je bilo pripadnikom varnostnih enot rečeno, da njihovih storitev od novembra ne bodo več potrebovali.

V začetku tega leta so poročali, da je 64 let stari Andrew zavrnil ponudbo, da se preseli iz Royal Lodge v kočo Frogmore, ki je bila nekoč dom princa Harryja in Meghan Markle. Britanski mediji so pisali, da je Karl pritiskal na Andrewa, naj zapusti nepremičnino, potem ko ni plačal za njeno vzdrževanje v višini 500.000 funtov na leto, kar je povzročilo škodo na nepremičnini, kot so zidne razpoke in težave z vlago.

Po poročanju The Timesa je princ Andrew leta 2003 podpisal 73-letno najemno pogodbo s Crown Estate, v kateri je navedeno, da je odgovoren za "popravilo, obnovo, vzdrževanje, čiščenje in popravila, če je to potrebno" doma.

Royal Lodge je posest iz 19. stoletja, ki se nahaja na 98 hektarov velikem posestvu Windsor. Od smrti kraljice Elizabete II., leta 2022, je v lasti Charlesovega posestva. Od ločitve leta 2008 Sarah Ferguson in princ Andrew živita v ločenih krilih veličastnega posestva. O njunem življenjskem stilu je za USA Today že pred leti povedala: "Z Andrewem sva najsrečnejši ločeni par na svetu – izjemno, res. Živiva v isti hiši, vendar je to velika hiša, tako da je v redu, ampak mislim, da je res dobro, da verjamemo v kompromise, sočutje ter družino."

Kljub vse pogostejšim poročilom, ki kažejo, da Charles izvaja pritisk na Andrewa, naj zapusti Royal Lodge, je Sarah Ferguson med klepetom z ¡HOLA zatrla te govorice. Ko je Samara García Mendez vprašala o Andrewevi izselitvi in ​​govoricah o selitvi v Frograme Cottage, je Sarah povedala: "Ne verjemite vedno temu, kar berete."

Vojvoda Yorški, princ Andrew, je maja 2020 zaradi polemike o njegovem dolgoletnem prijateljstvu z obsojenim spolnim prestopnikom Jeffreyjem Epsteinom odstopil od opravljanja javnih dolžnosti. Odvzeli so mu tudi kraljeve in vojaške nazive.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice