Magazin
56 ogledov

Vrhunec smeha v Celju

Letošnji festival smeha se je v Celju sicer pričel 19. februarja. (Foto: Žurnal2 Žurnal24 main
V Celju se bodo danes obiskovalci gledališča še zadnjič nasmejali do solz. Končujejo se namreč letošnji Dnevi komedije.

Zvečer bo v Slovenskem ljudskem gledališču Celje potekala slovesna podelitev nagrad. Žirija, ki jo sestavljajo dramaturginja Mojca Kreft, pesnik Ervin Fritz in skladatelj Nenad Firšt, bo razglasila zmagovalce v kategorijah žlahtna predstava, žlahtni režiser, žlahtna komedijantka in žlahtni komedijan leta.

Žlahtno komedijsko pero letos prejme slovenski pisatelj, dramatik, esejist, gledališki, filmski in televizijski režiser Vinko Möderndorfer, ki je avtor besedila Nežka se moži. Po mnenju strokovne žirije, v kateri so bili Mojca Kranjc, Tatjana Doma in Tina Kosi, je Nežka se moži komedija v najbolj žlahtnem pomenu besede.

Podelitvi bo sledila predstava o zakulisju opernega gledališča Kena Ludwiga Ti nori tenorj v izvedbi Narodnega gledališča Kikinda.

Predstave, ki so sprožale smeh
Letošnji tekmovalni program je odprla medcivilizacijska tragikomedija Krpan vs. Brdavs, sledila pa ji je žgečkljiva komedija Svobodni zakon. Tudi letošnji Dnevi komedije so bili glasbeno obarvani, saj je bila na programu tudi pop rock opera Neron. Tem so se pridružile še burka Triko, komedija o brutalnosti turbokapitalizma in današnji obsedenosti z videzom Grdoba, narečno obarvana komedija Chicchignola, komedija o ljubezenskih težavah Nenavadna prigoda in ostra družbena igra s tragikomičnim prikazom povprečne družbe Revizor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.