Slovenija
18206 ogledov

Arso obnovil opozorilo, najhuje šele prihaja

strela nevihta Epa
Slovenijo so zajele padavine, ponekod je padala toča.

Po državi nastajajo plohe in nevihte, ponekod je padala tudi toča. Ta je med drugim padala tudi na Kredarici, kjer je po podatkih Arsa v pol ure padlo skoraj 30 milimetrov padavin. 

Arso sicer najbolj burno vremensko dogajanje pričakuje med 20. in 1. uro zjutraj, ko nas bo od zahoda prešel večji nevihtni sistem. Glavnina vremenskega dogajanja bo v južni polovici Slovenije. 

Ob prehodu nevihtnega sistema čez severni Jadran pričakujejo ob morju močne sunke vetra zahodne do severne smeri (tramontana). Nevihte z močnim vetrom bodo predvidoma zajele tudi Istro ter Kvarner.

Arso posebno previdno svetuje tistim, ki kampirajo. Gibnje padavin spremljajt na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

V drugem delu noči se bo vreme postopno umirilo, od zahoda se bo začelo jasniti. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 20, na severozahodu okoli 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri dopoldne bo dokaj sončno, popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Sv. Jurij ob Ščavnici nevihta Slovenija Slovenija Začelo se je. Nove podrobnosti tudi o nevihtnem sistemu, ki gre nad nas Nalivi Slovenija Pozor, danes popoldne napovedani močni nalivi, tu bo najhuje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.