Slovenija
69438 ogledov

Arso z oranžnim opozorilom, temu delu Slovenije grozijo močnejše nevihte

Neurje nevihta strela Profimedia
Arso izdal oranžno opozorilo za visoke temperature in nevihte.

"Predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev," so zapisali pri Arsu, potem ko so izdali oranžno opozorilo za visoke temperature za spodnji del države in rumeno za zgornji del. A ne le za toplotno obremenitev, za severovzhodni del Slovenije so izdali oranžno opozorilo tudi zaradi potencialnih neviht. "Danes popoldne in zvečer je na severovzhodu Slovenije možen razvoj kakšne močnejše nevihte," so zapisali pri Arsu. Preostala Slovenija je na Arsovem zemljevidu obarvana v rumeno. 

Vremenska napoved

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastalo bo nekaj ploh in neviht, ki bodo popoldne izrazitejše na severovzhodu. V zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo povečini pihal jugozahodni veter, drugod severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, na jugovzhodu do 35 °C, piše na Arsovi spletni strani.

Jutri bo sončno z nekaj kopaste in nekaj koprenaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 29 do 34 °C.

Napoved za sosednje pokrajine: danes bo v krajih južno od nas sončno in vroče. V alpskem svetu Furlanije-Julijske krajine in v avstrijskih Alpah bodo nastale posamezne nevihte, pozno popoldne pa so krajevne nevihte možne tudi na avstrijskem Štajerskem in v sosednjih pokrajinah Madžarske. Jutri bo povečini sončno in vroče, verjetnost neviht bo majhna.

Obeti: v ponedeljek in torek bo pretežno jasno in še nekoliko bolj vroče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Pierre 11:57 13.julij 2024.

    Lahko mirno ukinete ''napovedi arsota.... BMK!!

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:50 13.julij 2024.

    A ni blo rečeno,da do konca tedna ne bo dežja,nič ne uganejo