Slovenija
18694 ogledov

Arso z novim opozorilom, prižgali tudi alarm za točo

Neurje in toča Profimedia
Možne so hudourniške poplave.

Danes popoldan in v noči na torek bo ob nevihtah z nalivi možno hitro naraščanje in razlivanje hudourniških vodotokov ter zastajanje padavinske vode v več delih države, opozarjajo vremenoslovci Agencije RS za okolje. Posamezni vodotoki lahko tudi poplavijo.

"Večja verjetnost za ta pojav bo ob vodotokih na vzhodni polovici države, zlasti v Zasavju, Posotelju, na območju Pohorja, Kozjaka in Slovenskih goric. V severovzhodni Sloveniji je namočenost tal že velika, kar bo povečalo površinski odtok, velika je tudi vodnatost rek," dodajajo v opozorilu.

Radarsko sliko gibanja fronte prek države lahko v živo spremljate na tej povezavi.

Padavine se bodo tekom popoldneva krepile, vmes se bodo pojavljale nevihte s krajevnimi nalivi.

Spremljajte tudi Arsovo stran z opozorili pred točo v realnem času (povezava). Po tretji uri popoldan se je verjetnost za točo močno okrepila v savinjski regiji in v Spodnjem Posavju.

Verjetnost za točo | Avtor: Arso Arso

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo padavine ponoči slabele in proti jutru ponehale. A ne bo trajalo dolgo.

"Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 20 do 25 °C."

Tudi v sredo se bo dan začel obetavno, delno jasno bo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne pa bodo možne posamezne krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v hribovitih krajih. Podobno bo v četrtek, ko bo večinoma sončno, več oblačnosti bo občasno v zahodnih krajih. Popoldne bo ponovno možna kakšna ploha ali nevihta.

"Na vreme pri nas vpliva odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka, ki se čez Slovenijo, severni Jadran in zahodni Balkan pomika proti srednji in vzhodni Evropi," še pojasnjujejo na Arsu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • sandi76 19:18 03.junij 2024.

    Tele napovedi so postale totalno neresne. Da vidim komentarje, vsi ki se strinjate, stisnite plus, drugi minus, pa da vidimo, kaj ljudje mislijo o teh napovedih !

Sorodne novice