Slovenija
4141 ogledov

Ministrica z ganljivo objavo: "Bila sem stara šest let in sestra eno leto, ko ..."

Asta Vrečko Facebook/Asta Vrečko
Ministrica Asta Vrečko je v mladosti izgubila očeta, nato pa še sestro.

"Na tej fotografiji je moj zadnji rojstni dan z očetom, saj naslednjega ni dočakal. Bila sem stara šest let in sestra eno leto, ko je oče za svoj 40. rojstni dan naredil samomor," je v objavi na družbenih omrežjih na Svetovni dan preprečevanja samomora zapisala ministrica za kulturo Asta Vrečko

Ni šlo sicer za edino tragedijo v življenju ministrice. Kot je razkrila pred časom, je njena mlajša sestra Alja dočakala le 21 let. Več o tem si preberite na tej povezavi.

"Marsikdo ima duševne težave, ljudi pestijo različne osebne stiske, finančne težave, bolezni, problemi z različnimi odvisnostmi, takšni in drugačni veliki in mali problemi … Vsi se ne soočamo enako z izzivi, vzponi in padci, ki jih prinaša življenje," je pojasnila Asta Vrečko in dodala, da se spominja otroštva v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, kjer je po njenih besedah skoraj v vsaki družini nekdo naredil samomor.

"To je bilo skoraj normalizirano, a hkrati se o tem ni govorilo v družbi na glas. Samomor prizadane tudi najbližje, ki jih navadno pusti z občutkom krivde in nemoči. Zato je pomembno, da se o vsem tem zasebno in v družbi odkrito pogovarjamo, naslavljamo probleme ter vzpostavljamo socialne in institucionalne mehanizme, ki bodo preprečili občutek brezizhodnosti in pomagali pri vključenosti v družbo, zdravljenju in socialnih kompetencah," je še poudarila v zapisu.

dezurni@styria-media.si

Slovenija, mladostniki, mladi, dijaki, studenti, mladina. Zdravje Mladostniki so ena najbolj ranljivih skupin Matjaž Han Slovenija "Zdaj nisem več v funkciji, da bi reševal vse probleme na ulici"
Komentarjev 2
  • Ender3 21:27 10.september 2024.

    Kaj se ti zgodi, da tole objaviš ?