Slovenija
0 ogledov

Brnik čaka na ministra, ta na Maribor

Žurnal24 main
Prometno ministrstvo pred podpisom odločbe o začasnem preklicu dovoljenja o obratovalnem času brniškega letališča še vedno čaka na ustrezna zagotovila z mariborskega letališča.

Kot je znano, je Petrol minuli teden z Aerodromom Maribor sklenil dogovor, po katerem bo pomagal montirati ustrezno opremo, da bo lahko na letališču potekalo varno točenje kerozina v potniška letala.

Ustrezna varnostna zagotovila so tudi pogoj, ki ga prometno ministrstvo postavlja za začasni preklic navedenega dovoljenja, na podlagi katerega bo lahko promet z Brnika prevzelo letališče v Slivnici pri Mariboru. Aleksander Salkič s Petrola nam je povedal, da dela na mariborskem letališču potekajo po načrtih, zaradi odsotnosti direktorja Matjaža Sonca pa nam v Mariboru niso mogli povedati, kdaj bodo dela zaključena.

Vlačič čaka s podpisom
Urad za civilno letalstvo je sicer že dal potrebno soglasje glede odločbe o preklicu obratovalnega dovoljenja v delu, ki se nanaša na vzletno-pristajalno stezo. Minister Patrick Vlačič se bo pod ostale potrebne dokumente podpisal v prihodnjih dneh.

Vzletno-pristajalno stezo naj bi sicer obnavljali med 7. in 21. aprilom. V Adrii Airways še vedno čakajo na ministrov podpis, v primeru obnove pa bodo po napovedih del letov preusmerili na letališče Trst, drugi del pa na mariborsko letališče. Iz Maribora bo sicer letel tudi Turkish Airlines.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.