Slovenija
43 ogledov

Cekuta: "Ne pišem dokumentov"

Za dobavo oklepnikov Patria Ministrstvu za obrambo je odgovoren Rotis, zastopnik Žurnal24 main
Cekuta zanika, da bi sodeloval pri nastajanju štabnih dokumentov v aferi Patria.

Jure Cekuta je zanikal, da bi sodeloval pri nastanku dokumenta. Poudaril je, da je slikar, umetnik. "Ne pišem dokumentov," je zatrdil. Iz dokumentov, ki smo jih objavili tudi v Žurnalu24, je razvidno, da naj bi imel Cekuta precejšen vpliv. Slednjemu se zdi "smešno, če bi morali umetniki pa slikarji urejati take stvari".

Z vsebino matrice vplivanja je seznanjen Andrej Kac, odvetnik Walterja Wolfa. Na vprašanje, ali ima njegova vsebina kakršenkoli vpliv na sojenje v zadevi Patria, ki se začne 5. septembra, pa je odvrnil, da je za njegovo stranko dokument irelevanten. "Moja stranka nikoli ni bila v strukturi, niti se ji ne očita, da je bila v strukturi. Očita se ji nekaj popolnoma drugega," je pojasnil Kac.

V finski Patrii verodostojnosti dokumenta niso ne potrdili ne zanikali. "Patria ne bo komentirala ničesar, kar je predmet sodnih postopkov ali predkazenske priskave, dokler tečejo sodni postopki v Sloveniji in predkazenska preiskava na Finskem," je pojasnila predstavnica za stike z javnostmi Birgitta Selonen.

V dokumentu, ki smo ga objavili, so med 10 najpomembnejšimi posamezniki oziroma ustanovami pri odločanju o nakupu oklepnikov navedene tako fizične kot pravne osebe, med njimi tudi slovenska Cerkev. Na navedene naj bi vplivali Walter Wolf, Jure Cekuta, Ac-Intercar in finska ambasada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.