Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Gledali in se zaleteli, nato pa zares obstali

Prometna nesreča Andrej Leban
Gorenjska avtocesta je bila včeraj sredi popoldanske konice dlje časa blokirana v smeri proti Kranju. Potem ko je eno vozilo pristalo v jarku, so vozniki počeli tipične napake, zaradi česar je vse skupaj postalo še veliko huje.

Kot je pojasnil Bojan Kos iz PU Kranj, je pri postajališču Voklo na avtocesti Ljubljana - Kranj voznik nekaj po 16. uri zaradi nepravilne vožnje s cestišča zapeljal v obcestni jarek in tam obstal.

V takšnih situacijah naj bi nadaljne nesreče preprečevala pozornost voznikov in predvsem varnostna razdalja. Ne eno ne drugo se v primeru dogajanja na gorenjki včeraj ni izšlo, z dodatkom "firbca" pa se je stvar le še poslabšala, saj sta se takoj nato zgodili še dve nesreči v katerih so bila udeležena štiri vozila.

"Zaradi nesreč je bil promet dlje časa oviran, promet pa preusmerjen preko počivališča, ki je odigralo pomembno vlogo, da je promet sploh lahko potekal," je pojasnil Kos. "Do  takih  naletov na krajih prometnih nesreč, ki so v povezavi s hitrostjo vožnje   in   varnostno   razdaljo,   običajno   prihaja  zaradi  prevelike radovednosti  in  nepozornosti  voznikov. Posledično to povzroča še dodatne zastoje, ker vozniki vozijo počasneje, kot bi lahko, in nove nesreče, kot je bilo včeraj. Zato apeliramo na voznike, naj bodo med vožnjo zelo pozorni na dogajanje na cesti!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.