Slovenija > Črna kronika
2739 ogledov

Nenavadna nesreča na pomurski avtocesti

avtocestna policija Anže Petkovšek avtocestna policija
Na srečo je bil 37-letnik zgolj lažje poškodovan.

Na pomurski avtocesti A5 se je sinoči okoli 19.50, pred izvozom za Cerkvenjak, v smeri proti Murski Soboti, zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala, so sporočili iz PU Maribor. Kot so pojasnili, je 52-letni Madžar, voznik tovornega vozila s priklopnikom, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil. V njem je sedel 37-letni Slovenec, zaradi okvare vozila pa ga je z zadnje strani proti odstavni niši potiskal 20-letni Slovenec. 

Policisti so ugotovili, da je bil voznik osebnega avtomobila vinjen, v organizmu je imel 0,87 mg/l alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in pristojnemu sodišču poslali obdolžilni predlog. Vozniku tovornega vozila pa so izrekli globo. 

Kot so dodali v PU Maribor, so oba Slovenca po trku z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je voznik lahko telesno poškodovan, moški, ki je potiskal vozilo, pa jo je odnesel brez poškodb. 

Pomurska avtocesta je bila včeraj v celoti zaprta do 21.20, ko so odprli prehitevalni pas, popolnoma pa so jo odprli danes ob 1.15.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.