Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Opit voznik povzročil nesrečo na štajerki

Avtocesta Andrej Leban
Sinoči se je na štajerski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi avtobus s priklopnikom, minibus s priklopnikom in osebno vozilo.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, se je ob 23.02 na avtocesti Ljubljana–Celje med priključkoma Šentjakob in Domžale v naselju Dragomelj v Občini Domžale zgodila prometna nesreča z udeležbo avtobusa s priklopnikom, minibusa s priklopnikom in osebnega vozila. Za dva lažje poškodovana so poskrbeli reševalci NMP Domžale.

Za 14 tisočakov škode

S PU Ljubljana so nam sporočili, da se nesreča domnevno zgodila zaradi neprilagojene hitrosti osebnega vozila. Pri vozniku tega je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola nad dovoljeno zakonsko mejo. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 14 tisoč evrov materialne škode.

Gasilci so na enem od vozil odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli onesnaženo cestišče in ga očistili ter pomagali vlečnim službam pri nalaganju poškodovanih avtobusov. Zaradi razsutega tovora na cestišču je bila avtocesta zaprta v obe smeri. Pristojne službe podjetja Dars so zavarovale kraj dogodka, odstranile tovor s cestišča in poskrbele za nadomestni prevoz preostalih potnikov.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:17 09.september 2013.

    Tale pijani kljukec kmalu ne bo imel več denarja za hrano , kaj šele za pijačo. Prav vesel sem , da ga bo brez žrtev udarilo strahovito po žepu. Tale je že postal nealkoholik za vedno , brez pomoći Rugelja