Slovenija > Črna kronika
552 ogledov

Pijani tovornjakar podiral vse pred seboj

promet avtocesta vožnja dež Saša Despot
Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Včeraj je ob pol dveh popoldne 57-letni voznik tovornega vozila iz Romunije nezanesljivo vozil po avtocesti, so ugotovili novomeški policisti. "Pri delovni zapori pri Kronovem, kjer je promet speljan samo po eni strani ceste, je v smeri Ljubljane podrl nekaj označevalnih plastičnih barier (t.i. "klemfiksi"), nato pa zapeljal na avtocestno počivališče Starine sever. Tam je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drug parkiran tovornjak," so pojasnili policisti, ki so najprej posumili v njegovo sposobnost upravljanja vozila in so mu odredili alkotest, ki je pokazal 1,5 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vozniku so na kraju napisali plačilni nalog za 120 evrov zaradi neprevidnega premika z vozilom. Nato so ga pridržali, nekaj ur kasneje pa privedli v takojšnji postopek k okrajni sodnici v Črnomelj. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je dobil globo za 1200 evrov, začasno so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bobubob 08:31 06.september 2024.

    Tranzit na vlake - koliko časa bomo imeli samo en AC vozni pas zato, da bo 'država' (sinekurizirani skorumpiranci vseh barv) črpala naftno donacijo? Volilci pa komaj čakajo na tretji pas? Ki bo seveda zgrajen z novimi aneksi po ceni ...prikaži veči m2 kot jo ima m2 zobne plombe? Še Butalci bi se zamislili.