Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Po avtocesti lovil mačko

Policisti opozarjajo na nevarnost takega početja, saj drugi vozniki pešcev in živali na avtocesti ne pričakujejo in so nanje tudi manj pozorni.

Voznica, ki je včeraj okoli 15. ure vozila po gorenjski avtocesti, je kranjske policiste obvestila, da po avtocesti hodi moški, v neposredni bližini pa je ustavljen osebni avtomobil, pred katerim stoji ženska.

Policisti so ugotovili, da je moškemu in ženski na počivališču iz avta ušla mačka, ki je čez avtocesto stekla proti gozdu, lastnik pa jo je lovil, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Ne delajte tega!

"Voznik je ravnal zelo nevarno, saj je ogrožal ne le sebe, temveč tudi preostale udeležence v prometu, ki na avtocesti pešcev, še manj pa živali, praviloma ne pričakujejo in so zato nanje tudi manj pozorni," opozarja predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

Kos izpostavlja, da vozila na avtocesti dosegajo precej večje hitrosti kot na drugih cestah, zato je nevarnost toliko večja. Zato svetuje, naj imajo lastniki živali ves čas pod nadzorom.

"Če se žival zadržuje na cesti, pa naj o tem takoj obvestijo policijo na interventno številko 113  ali upravljalca ceste, preostale udeležence pa naj, ustrezno označeni z odsevnim telovnikom, varnostnim trikotnikom in na varnem mestu, opozarjajo na oviro na cesti," dodaja.

Komentarjev 1
  • Oxxo 19:19 05.september 2013.

    "...udeležence v prometu, ki na avtocesti pešcev, še manj pa živali, praviloma ne pričakujejo..."bolj primerno bi bilo napisano: ... ki na avtocesti živali, še manj pa pešcev ne pričakujejo... Na Slo AC pa je stanje tako, ...prikaži več, da srečaš: žival zelo redko, nasproti vozeči avto (v napačno smer) zelo pogosto in pešca pogosto!