Slovenija > Črna kronika
2694 ogledov

Moški s kapuco razbil WC školjko

OMV Lazaret Facebook Bencinski servis v Lazaretu.
Koprski policisti so obravnavali nenavadno kršitev.

V sredo malce po poldnevu so na območju Policijske uprave Koper prejeli klic zaradi kršitve javnega reda in miru. Zgodilo se je na bencinskem servisu v Lazaretu, v občini Ankaran na slovensko-italijanski meji.

Na bencinski servis, ki je znan številnim kopalcem na Debelem rtiču in v Jernejevem zalivu, je namreč prišel precej vinjen moški. Kasneje so ugotovili, da šteje 42 let.

Bil je pokrit s kapuco in se dlje časa zadrževal na bencinskem servisu, kjer je v navalu besa v sanitarijah razbil tudi WC školjko. Obenem je bil nesramen in žaljiv do osebja in strank.

Po prihodu policistov se vidno opiti 42-letnik, kljub drugačnim navodilom uradnih oseb, ni pomiril. Še naprej je kričal in policistom ni preostalo drugega, kot da mu odredijo pridržanje in izdajo plačilni nalog.

Nekoč bolnišnica

Ankaranski polotok | Avtor: Facebook Facebook

Lazaret - Lazzaretto se imenuje cesta ob slovensko-italijanski meji, na skrajnem severu morske obalne črte Republike Slovenije. Med domačini je kot lazaret sicer poznana tudi širša okolica bližnjega zaliva sv. Jerneja.  

Pomen toponima izhaja iz besede za nekdanje bolnišnice oziroma objekte za karanteno, ki so jih gradili zlasti ob pristaniščih, kjer je bila zaradi blaga iz drugih dežel prisotna velika nevarnost za razširitev kužnih bolezni. V bližini današnje ceste Lazaret, na italijanski strani meje, je namreč deloval lazaret, ki so ga avstrijske oblasti začele graditi marca 1867 za potrebe tržaškega pristanišča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • munja 15:57 25.april 2024.

    Novica, da te kap!!

  • 4krogci 14:30 25.april 2024.

    pač si ga je malo bl na grobo otresu po uriniranju...in iz tega delate novico jaoooo

Sorodne novice