Slovenija > Črna kronika
2556 ogledov

Rop na bencinski postaji, najmlajši je imel šele 13-let

policija Žurnal24
Novomeški policisti so v torek prijeli nasilnega roparja, ki je v prodajalni na enem izmed avtocestnih postajališč večkrat udaril prodajalca in pobegnil. Še vedno pa iščejo četverico neznancev, ki so na vrtu v Brežicah kradli paradižnik.

Kot so navedli na Policijski upravi Novo mesto, so bili o ropu v prodajalni na enem izmed avtocestnih postajališč obveščeni nekaj po 21. uri. Neznanec naj bi večkrat udaril prodajalca, ukradel več pločevink piva in zavoj z živili ter pobegnil z osebnim avtomobilom. Policisti so nato nekaj po 22. uri na območju Novega mesta izsledili osebni avtomobil, ki ga je vozila 26-letnica. V bližini so izsledili in prijeli 17-letnega roparja iz Ponikev in 13-letnika prav tako iz Ponikev. Vsem so odvzeli prostost, jih odpeljali v prostore za pridržanje in jim zasegli ukradene predmete. Okoliščine še preiskujejo in bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kradli paradižnik

V okolici Brežic pa je občan zalotil neznance, ki so na vrtu kradli paradižnik. Ko jih je poskušal pregnati, so ga večkrat udarili, potem pa pobegnili. Oškodovanec v dogodku ni bil poškodovan, policisti pa so zbrali obvestila in nadaljujejo aktivnosti za izsleditev roparjev, so pojasnili.

Pretep v prodajalni

Brežiške policiste so nekaj pred 20. uro prav tako poklicali na pomoč iz prodajalne v Brežicah, kjer naj bi se pretepalo več oseb, storilci pa so s kraja pobegnili. Po prvih ugotovitvah so se storilci v prodajalni srečali z osebami, ki jih poznajo in so z njimi v sporu. Prišlo je do pretepa, s polic so razmetali tudi izdelke, potem pa pobegnili. Policisti nadaljujejo preiskavo, ugotavljanje vseh okoliščin in aktivnosti za izsleditev storilcev, so še navedli na novomeški policijski upravi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Avatar darklord
    darklord 16:28 14.avgust 2024.

    Odprite lovsko sezono!

  • Enzgg4 15:57 14.avgust 2024.

    Zagotovo gre za brazilce, vendar tega uradno ne bomo nikoli izvedeli, ker policija teh podatkov ne sporoča. S tem se v javnosti samo utrjuje prepričanje, da sistem ščiti določene skupine. Te dni sem nekje zasledil, da so organi pregona ravno ...prikaži več zato, da bi ta vtis popravili, začeli sporočati etnično pripadnost storilcev KD. To bi morali tudi pri nas. Če ne drugega zato, da bi javnost videla, kaj počne oblast za to, da bi stopnjo kriminala med temi skupinami spravila na raven nacionalnega povprečja.

  • atamama 15:39 14.avgust 2024.

    Zavedati se moramo, da dokler se ''raja''ne bo organizirala se ne bo nič spremenilo. Če hočeš zadeve potlačiti ustanovi komisijo, telo, da se bo sestalo brez rezultatov. In to je naredil minister. Pesek v oči. Ljudje pa rabijo rešitve danes,tako, ...prikaži več ker sami policaji zadev ne morejo rešiti. Leto nazaj sem bil priča grožnjam varnostniku v KK in nato delanja norcev iz policista s strani ciganov-mladoletnih,kaj mi moreš je zabrusi, sodnik me po spustil... In kdo je tu nor? Policaj? Mi oškodovani?