Slovenija > Črna kronika
816 ogledov

Tega voznika bo 1.200 evrov globe še najmanj bolelo

Avtocestna policija radar merilnik merjenje hitrosti varnostna razdalja Anže Petkovšek
Na odseku, kjer je omejitev hitrosti 70 km/h, je voznik divjal s hitrostjo 155 km/h. Takšna globa ga je doletela.

Mariborski prometni policisti so v soboto na Koroškem mostu v Mariboru opravljali nadzor hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti. Ob 20.36 je voznik osebnega avtomobila znamke mercedes-benz na mostu, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 70 km/h, dvijal s hitrostjo 155 km/h. 

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Policisti so zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.

Na avtocesti vozila 192 km/h

V nedeljo so mariborski policisti obravnavali še dva voznika, ki sta presegla dovoljeno hitrost vožnje na avtocesti A1. Voznika osebnih avtomobilov - eden ukrajinskih, drugi pa čeških registrskih označb - sta peljala s hitrostjo 192 km/h. Policisti so obema izrekli globo.

Policisti pozivajo voznike, da spoštujejo cestno-prometne predpise in vožnjo prilagodijo razmeram na cesti. Neprilagojena hitrost je najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. 

Poostreno bodo nadzirali cestni promet

Mariborski polciisti bodo v torek na področju celotne policijske uprave izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju tovrstnih kršitev cestnoprometnih predpisov.

V obdobju januar-september 2024 so mariborski policisti pri nadzoru cestnega prometa ugotovili 2.584 tovrstnih kršitev, od katerih se je večina nanašala na nepravilno uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Delež kršitev nepravilne uporabe omenjenih naprav med vožnjo je predstavljal 7,5 odstotka vseh ugotovljenih kršitev cestnoprometnih predpisov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.