Slovenija > Črna kronika
56262 ogledov

Umorili Milana Seršena: Imeli smo odprta okna, slišala sem tri moške glasove

Milan Seršen D. M.
Kranjski kriminalisti so danes potrdili, da je bil Milan Seršen iz Stražišča, pogrešan od prejšnjega četrtka, umorjen. Prijeli so dva osumljenca, iz okolice Kranja in okolice Bleda.

Na seznamu pogrešanih oseb na spletni strani Policije je še danes fotografija Milana Seršena z njegovimi osebnimi podatki: rodil se je leta 1966, bivališče v Kranju, visok 182 centimetrov, čokate postave, sivih kratkih las, z brki, oblečen naj bi bil v črne delovne hlače in svetlo sivo majico. Pogrešan je bil od četrtka, 6. junija. Vendar zdaj ni več. Umrl je nasilne smrti, so danes potrdili na kranjski policijski upravi.

Milan Seršen | Avtor: GPU Milan Seršen GPU
Skrbel za teto

Kmetija Pr' Grebenar je ena največjih v Stražišču pri Kranju. "Zemlje je veliko, tudi zazidljivih parcel," nam je danes dopoldne povedal domačin. Toda ob pogledu na hišo ni mogoče trditi, da je tam doma bogatija. Edina stanovalka je Tončka, ostarela teta pokojnega Milana. Še ne tako dolgo je živela skupaj z bratom, družine si ni ustvaril noben od njiju. "Decembra bo dve leti, odkar je umrl Štefan, po tistem je Tončka ostala sama. Zdravje ji je obrnilo hrbet, amputirali so ji nogo, povsem je nepokretna in tudi sicer slaba," je pojasnila soseda.

Tončko po izjavah sovaščanov trikrat na dan obišče patronažna sestra in ji tudi prinese hrano. Za kmetijo pa je ves čas skrbel Milan, ki je stanoval kakšnih 500 metrov stran, in so ga vsi opisali kot prijetnega in pridnega. Kadar on ni utegnil, se je dela lotila njegova sestra.

Slišala tri moške glasove

"Pred približno dvema mesecema je Milan dobil izredno odpoved v enem od kranjskih podjetij in od takrat je bil vsak dan pri teti. Sama sem ga nazadnje videla v četrtek okrog pol sedmih zvečer. Moj oče mu je pomagal pri betoniranju, a sta nehala, ker je bilo že pozno. Oče ga je videl še nekaj kasneje, ko je pospravljal," je pripovedovala soseda. "V petek ob pol enih zjutraj ga je opazil še sosed, ki se je takrat peljal mimo." Za besedo je poprijela njena mama: "Zaradi vročine smo imeli tisto noč odprta okna in zaslišala sem tri moške glasove, Milan je govoril z malo povišanim tonom, vendar se ni zdelo nič hudega. Ne vem pa, koliko je bila takrat ura, nisem pogledala."

Milan Seršen | Avtor: D. M. Zapečatena vrata D. M.
Očitno pa je sledila tragedija. "Kaznivo dejanje umora je bilo storjeno 7. junija v zgodnjih jutranjih urah na območju policijske postaje Kranj," je sporočil Roland Brajič s tamkajšnje policijske uprave. Očitno je bil torej Milan pogrešan od 7. in ne 6. junija, kot piše na spletni strani Policije.

Našli kri, čevelj in telefon

Tudi vodja sektorja kriminalistične policije na PU Kranj Primož Donoša je v današnji izjavi za javnost potrdil, da so ga začeli, tudi s psi, iskati v petek nekaj po 15. uri. Na kmetiji njegove tete so "našli dejstva, da bi lahko bil žrtev kaznivega dejanja", po naših podatkih sledove krvi, njegov čevelj in telefon.

"Pri ogledu kraja dejanja, ki je trajal več dni, so ob kriminalistih sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija in sledilni psi. Podan je bil sum, da sta dejanje storila 33-letnik iz okolice Kranja in 26-letnik iz okolice Bleda," je nadaljeval Donoša. V ponedeljek, ko so ju prijeli, so na Jelovici našli tudi Milanovo truplo: "Ugotovljeno je bilo, da sta ga umorila z udarcem s topim predmetom, nato pa truplo v prtljažniku prepeljala na Jelovico in tam odvrgla."

Ob šestih preiskavah objektov in vozil so po besedah Donoše zasegli elektronske naprave in našli predmete, pomembne za preiskavo. "Preiskovalni sodnik je včeraj za oba osumljenca odredil pripor. Osumljena sta, da sta v sostorilstvu izvršila umor na grozovit in zahrbten način iz koristoljubja."

Milan Seršen | Avtor: D. M. Kriminalisti so s krogi označili najdene sledi. D. M.
Bili naj bi celo sodelavci

Da je vzrok koristoljubje, so domnevali že prebivalci Stražišča. Milan naj bi podedoval precej denarja, kar naj bi jim občasno omenil: menda nekaj po Štefanu pa še Tončka naj bi mu že prepisala vsaj del, če ne vsega premoženja.

"Tega nisem povedal še nikomur," nam je zaupal sogovornik, ki smo ga ustavili na sprehodu s psičko. "Pred približno dvema tednoma sva govorila in sem ga vprašal, ali bo prodajal kakšne parcele, ker bi mogoče kakšno kupili moji otroci. Pokazal mi je bližnji travnik, za katerega da se zanima znan slovenski športnik. Morda mu ga je tudi že prodal in je dobil kupnino. V vsakem primeru menim, da je bil umorjen prav zaradi denarja. In da je bila njegova kruta smrt skrbno načrtovana."

Primož Donoša je potrdil, da so bili Seršen in osumljenca, ki prej nista bila obravnavana, že nekaj časa znanci, ne pa tudi naših neuradnih podatkov, da so bili sodelavci v podjetju, v katerem je pokojni delal do nedavnega.

Komentarjev 12
  • Nelaži 17:10 13.junij 2024.

    ne vem ali je storilec uslužbenec policije ampak to je res šokantna novica. Upajmo, da bo kmalu kaj več znanega.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:44 13.junij 2024.

    Po ugotovitvi in obsodbi bi take krimalce morali javno izpostaviti z sliko in imenom,tako pa kar nekaj skrivajo,kot da so njihovi

  • Naklonsky 18:05 12.junij 2024.

    Priimek Brajdič pove vse. Torej spet na delu “zaščitena rasa”.