Slovenija > Črna kronika
103 ogledov

Varnostnika nista ukrepala

lipa_N Žurnal24 main
Na sojenju zoper lastnika Lipe Roberta Tomaža Zavašnika je bilo danes zaslišanih 10 mladih, ki so bili tistega dne pred lokalom. Po pričevanju prič se varnostniki na opozorila niso odzvali.

Med drugim so bili zaslišani Mihael Kadivnik, Blaž Blažič, Sas Mežnar, Tina Kogoj, Ema Kržišnik, Žana Novak in Matevž Milkovič. Vsi so potrdili, da je bila 23. decembra 2005 velika gneča, ki je pritiskala z vseh strani. Zaradi tega je po navedbah prič popustila ograja in nekateri od zaslišanih so padli po tleh. Priče pa so še izpovedale, da so videle dva varnostnika, ki pa se kljub opozorilom o nesreči nista odzvala. Mladi so tudi povedali, da je bilo na parkirišču veliko vinjenih ljudi. Ob tem so dodali, da so za zabavo izvedeli prek letakov, ki so jih dobili pred šolo, in prek radia.

Zaslišani pa so bili tudi Matija Rink, Luka Bratuž in Miha Stražišar, ki se jim je tistega večera uspelo rešiti iz pritiskajoče množice na bližnji zid. Od tam so nato aktivno reševali tiste mlade, ki so zaradi pritiska množice padli na tla. Kot so poudarili, naj bi tako rešili okrog 30 ljudi. Stražišar pa je iz množice potegnil ven tudi zdaj pokojno Katarino Jeras Lajh, ki pa ni kazala znakov življenja. Srečko Vincetič je pred sodnim senatom povedal, da mu je Marko Kampuš, ki je v Lipi skrbel za red na parkirišču, zaradi velike gneče odprl stranski vhod, da je prišel do glavnega vhoda. Za tem pa je, kot je povedal, na prošnjo svojega prijatelja Mladena Frliča, ki je bil tisti večer v vlogi reditelja, poskušal z njim od zadaj odstraniti množico, da ne bi več pritiskala naprej. Vincetič je poudaril, da pri tem nista bila uspešna. Dodal je, da "je tako množico nemogoče disciplinirati in tako vzpostaviti red".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.