Slovenija
9669 ogledov

Golob vpričo predsednice komisije razkril, kar se je že dolgo šušljalo

Blejski forum 2024
1/9
Flickr/Vlada RS
Potrdil je, da je Navalni umrl tik pred dogovorom z Rusijo.

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil odprtja Blejskega strateškega foruma, kjer je potrdil, da so v času pogovorov o izmenjavi zapornikov z Rusijo govorili tudi o Alekseju Navalnem. Ta je v času pogovorov umrl v zaporu na severu Rusije.

"Res mi je bilo žal, da smo bili tako blizu, da bi izvlekli Navalnega. Vendar to, da je bil vključen v to izmenjavo, je bila morda tudi njegova smrtna obsodba," je poudaril Golob in tako potrdil navedbe sodelavcev Navalnega, ki so dejali, da je bil dogovor o njegovi izmenjavi dosežen 15. februarja, dan kasneje pa je Navalni umrl.

Kasneje je Golob predal nagrado Blejskega strateškega foruma ženi pokojnega ruskega politika Juliji Navalni.

Golob podpira širitev EU

Golob je na panelu pozdravil namero predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, da bi predlagali posebnega komisarja, ki bo zadolžen samo za širitev Evropske unije. "Menim, da je imenovanje komisarja, ki bi se zares osredotočil na to področje, pravi pristop," je dejal in dodal, da je pomemben tudi načrt za rast z lastnimi finančnimi sredstvi, ki so dostopna za vse tiste, ki bodo izkazali napredek pri izvajanju reform.

Zahvalil se je tudi hrvaškemu predsedniku vlade Andreju Plenkoviću za skupna prizadevanja v Evropskem svetu, da Zahodni Balkan ne bi bil spregledan.

Blejski forum 2024 | Avtor: Flickr/Vlada RS Flickr/Vlada RS
Podpora Palestini, pred vrati pa protesti

Golob je prepričan, da ima Slovenija na globalnem jugu dober ugled, ki da je posledica stališča Slovenije do Palestine.

Po njegovem mnenju je Slovenija s priznanjem poslala sporočilu celotnemu svetu, ne le palestinskemu ljudstvu, da razumemo naše moralne obveznosti.

Medtem pa predstavniki Gibanja za pravice Palestincev ter Amnesty International Slovenije protestirajo le nekaj metrov stran od rdeče preproge, po kateri so se sprehodili politiki.

Na tla so položili bele vreče, ki simbolizirajo trupla žrtev v Gazi, ter predvajali zvoke joka, bombardiranja in reševalnih vozil.

Gre za odziv na udeležbo nekdanje izraelske zunanje ministrice ter podpredsednice izraelske vlade Cipi Livni, ki je bila leta 2008, ko je v Gazi umrlo več kot tisoč prebivalcev, članica izraelskega vojaškega kabineta. Zaradi njene prisotnosti forum na Bledu bojkotira tudi stranka Levica.

Utrinke z dogodka si lahko ogledate v galeriji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:53 02.september 2024.

    Pahor in cipa res izbrana smetana za kremšnite. Za bruhat

  • Enzgg4 20:48 02.september 2024.

    Lažje se je znebiti hemoroidov kot Borata. Bebec debilni ne zamudi prilike, da ne bi delal opice iz sebe. Slika se z vojnimi zločinci. Vsakič znova dokazuje, da je samovšečni idiot, ki mu pol kurca nič ni jasno. Kretenoid bi ...prikaži več se tudi z Mengelejem objemal, samo da bi dobil fotko za instagram. Naj že enkrat crkne, da bo mir pred njim, drugače se ga ne bomo nikoli znebili.

  • mph2 20:37 02.september 2024.

    CIA agent Navalni je umrl zaradi naravnih razlogov. Seveda, hude razmere v zaporu niso ravno morale blagodejno vplivat na njegovo zdravje, ni pa bilo nobenega umora ali kaj takega. Putin pa je bil zadnji, ki bi imel interes za kaj ...prikaži več takega. Morda prej kakšen drug CIA podtaknjenec.