Slovenija
15 ogledov

Gorenjska avtocesta spet odprta

Gneča Karavanke PIC
Nesreči na obeh smernih vožnje: na eno strani vožnja v napačno smer, na drugi strani trčenje v policijsko vozilo.

Na gorenjski avtocesti pri Mostah sta se okoli 16. 20 v obeg smereh vožnje zgodili dve prometni nesreoi.

Spet vožnja v napačno smer

Prvo je v smeri proti Karavankam je povzročil voznik avtomobila, ki je od Lipc proti Ljubljani vozil v napačno smer.  Voznica, ki se je izogibala čelnemu trčenju s tem voznikom in je medtem silovito trčila v odbojno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, je poškodovana.

Trčil v policijsko vozilo

Vzrok za drugo nesrečo, ki se je praktično na istem mestu zgodila v smeri Ljubljane, pa je bil neprilagojena hitrost vožnje voznika, ki je med umirjanjem prometa in opozarjanjem na oviro na cesti trčil v službeno policijsko vozilo z modrimi lučmi. V tej nesreči se je poškodovala policistka.

Obema vzeli vozniški dovoljnenji

Voznik, ki je vozil v napačno smer ni bil pod vplivom alkohola, ustavili in izsledili pa so ga šele prometni policisti pri priključku za Lesce. Povzročitelj druge nesreče pa je imel v organizmu 0,49 mg/l alkohola. Obema so policisti odvzeli vozniški dovoljenji in vodijo postopek.

 

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 21:07 03.november 2015.

    ma tisti, ki zapelje na avtocesto v napačno smer, mu je treba vzeti vozniško za vedno. Ne vem kako je lahko človek tako butast, razen če dela samomor, samo samomor naj dela kako drugače, tako da ne ogroža drugih.