Slovenija
1459 ogledov

Han udaril po ministrskem kolegu: "Nismo zadovoljni"

Matjaž Han Saša Despot
Gospodarsko ministrstvo po navedbah ministra Matjaža Hana za zdaj ni zadovoljno z vsemi rešitvami iz svežnja predlogov davčnih sprememb, ki ga je danes obravnavala vlada. Ob robu dogajanja na sejmu Agra je izrazil željo po dodatnih usklajevanjih in pa, da bo davčna zakonodaja gospodarstvu pomagala, ne povzročala dodatnih težav.

Matjaž Han je povedal, da imajo kar nekaj pripomb, a da o njih ne želi govoriti širši javnosti, temveč jih želijo razrešiti znotraj vlade in koalicije.

Kot enega glavnih zadržkov je sicer navedel sam postopek sprejemanja davčnih sprememb. "Na koncu bi bilo dobro, da davčno zakonodajo Ekonomsko-socialni svet pregleda še enkrat, kljub temu da vem, da je bil vpet v izhodišča," je odgovoril na vprašanje STA.

Na ministrstvu pričakujejo, da bo davčna zakonodaja pomagala gospodarstvu in da mu ne bo delala še dodatnih težav ob ohlajanju gospodarske dejavnosti, do katerega prihaja v Evropi.

Da so vsaj dopoldne usklajevanja še potekala, je po jutranjem sestanku koalicije povedala tudi glavna tajnica SD Živa Živković. Več ni želela komentirati.

Očitno pa je vlada glede davkov vendarle sprejela odločitve, saj bo na novinarski konferenci po seji vlade nastopil finančni minister Klemen Boštjančič.

Med osrednjimi cilji svežnja so povečanje konkurenčnosti gospodarstva, ustvarjanje delovnih mest ter spodbujanje inovacij in investicij, pa tudi odprava pomanjkljivosti v sistemu in večja pravičnost.

Do svežnja so sicer kritični v gospodarstvu, saj v njem ne vidijo bistvenega izboljšanja poslovnega okolja, v nekaterih rešitvah pa prepoznavajo celo dodatne obremenitve v času, ko se gospodarske razmere predvsem zaradi težav v Nemčiji ohlajajo.

Kako je minister za finance Klemen Boštjančič odgovoril na kritike ministra Hana, si lahko prebere tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • atamama 13:52 28.avgust 2024.

    In jaz Hana kar razumem. Družinsko podjetje bo zopet na tnalu, dajatve višje, vse gre ''cugrund''. Še najbolj ga bodo nasrkali vsi javni uslužbenci, posebno iz tehničnih služb. Kako morejo in kako ne razumejo tega, da tehnične službe so najmanj ...prikaži več vrednotene in nujno potrebujejo popoldansko delo. Vzdrževalci po bolnicah so ubogi, morajo koordinirati privatnike, ki delajo dopoldne, ''bakšiš'' izvajalcev del je majhen, pa treba popoldne kakšno napeljavo centralne napeljat, kopalnico prenovit..itd