Slovenija
6998 ogledov

Hrvati ne spuščajo čez mejo, na naši strani zastoji

zastoj dolenjska avtocesta tovornjaki PIC
Hrvaška na mejnih prehodih zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije. Na dolenjski avtocesti je proti mejnemu prehodu Obrežje večkilometrski zastoj.

"Glede na stanje, vezano na pojav korona virusa, odsvetujemo nenujna potovanja v tujino, posebej v Italijo in na Hrvaško," vsem svetuje prometnoinfomracijski center.

Na mejnih prehodih zaradi poostrenega nadzora prihaja do zastojev in daljšega čakanja. "S strani hrvaške policije smo dobili informacijo, da Hrvaška na mejnih prehodih zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije," pravijo na prometnoinformacijskem centru.

Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti, med priključkom Brežice in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, dolg 6 kilometrov. Vozila so na voznem in odstavnem pasu, vozite previdno. Čakalna doba za voznike tovornih vozil pri izstopu iz Slovenije je 8 ur.

mejni prehod Vipolže zaprtje Italija | Avtor: Bralec Bralec

Koronavirus Novi ukrepi Svet Rekordno število novih okužb, zapirajo tudi trgovine, restavracije

V Italijo le prek šestih točk

Zaradi preprečevanja širjenja korona virusa so zaprti manjši mejni prehodi z Italijo. Odprti ostajajo Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi Potok.

Zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji proti mestnim središčem.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.

Koronavirus v Italiji Slovenija Minister: "Število okuženih se iz uro v uro viša"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice