Slovenija > Jaz poročam
166 ogledov

"Neupravičeno so mi zaračunali opomin"

Simobil
1/3
Printscreen Simobil
Bralec je zgrožen, ker so mu na Simobilu zaračunali opomin za neplačane obveznosti, kljub temu, da na spletni strani jasno piše, da opominov ne zaračunavajo. Simobil odgovarja: Ne gre za opomin, temveč obvestilo o neplačanih obveznostih.

"Sem poslovni uporabnik Simobila in pri plačevanju položnic nisem bil pozoren na datum valute. Vseeno pa vedno plačam najkasneje cca. 10 dni po valuti," nas je razburjeno obvestil bralec, ki nas je pozval, naj raziščemo Simobilovo zaračunavanje opominov.

Pojasnil nam je, da mu že dva meseca zapored po kakšnem tednu dni po zapadlosti računa pošiljajo opomin, v katerem mu zaračunajo dodatnih pet evrov.

Kontaktiral je Simobil in jih opozoril, da na njihovi spletni strani piše, da opominov ne zaračunavajo. Poučili so ga, da to velja samo za fizične uporabnike, ne pa tudi za poslovne.

Da pa bodo, če slučajno piše dvoumno, popravili. "Nikakor ne piše dvoumno, ampak popolnoma jasno: "Stroška opomina ne zaračunavamo". To piše na Simobilovi internetni strani na zavihku poslovni uporabniki," je bil razočaran in zaračunavanje označil za "popolni nateg".

Simobil: Opominov ne zaračunavamo

Na Simobilu so nam pojasnili, da gre najverjetneje za zmedo pri terminih. "Razlikovati je namreč treba med opominom, ki je namenjen rezidenčnim strankam, in obvestilom o neplačanih obveznostih, ki je namenjeno poslovnim uporabnikom. Rezidenčnim uporabnikom opomina ne zaračunavamo," so pojasnili. Zato pa zaračunavajo stroške obvestila o neplačanih obveznostih, ki jih imajo poslovni naročniki. Ti znašajo pet evrov plus davek na dodatno vrednost.

Bralec nam je poslal tudi kopijo svojega računa, na katerem jasno piše, da gre za "stroške obvestila o neplačanih računih" in ne za opomin. Vzroka za razburjenje tako ni bilo, saj je na spletni strani Simobila jasno razloženo, kaj je obvestilo o neplačanih obveznostih in koliko znašajo. (Glej slike.)

Komentarjev 50
  • detelj 14:32 10.januar 2014.

    odklop številke simobil: odklop odhodnih klicev20€, odklop dohodnih klicev20€, odklop odhodnih+dohodnih klicev30€, dokončni izklop številke in umik simobila od pogodbe s stranko 5€, skupaj 77€. ker ni bilo plačano v danem roku, obresti+simobilov odvetnik=180€. po plačilu tega zneska, dobiš za ...prikaži več nagrado položnico 30€, ko plčaš to, dobiš položnico za 50€. geslo simobila- udri po teličku dokler dnar serje.

  • Stelix777 08:01 10.september 2013.

    ravno zarad tega imam jaz na kartico in lahko pokličem kadar hočem in pošiljam sporočila kadar hočem...naročnine nikoli več!

  • YaKo 23:09 04.september 2013.

    simobil - BOB je šele podn. Nisem dobil računa, nato pa začasni izklop in strošek 15eur ker račun ki ga nisem dobil ni bil plačan, ADIJO Simobil, ne bom te pogrešal!