Slovenija
23 ogledov

Jordan Cizljeva bo letela iz komisije

Jordan Cizljeva je leta 2008 napisala izstopno izjavo iz komisije, v kateri sode Žurnal24 main
Evroposlanka iz vrst SDS Romana Jordan Cizelj bo razrešena s funkcije v upravnem odboru sklada za financiranje razgradnje Jedrske elektrarne Krško (Jek).

Tako se namreč po burni razpravi glasi sklep, ki ga je parlamentarna mandatno-volilna komisija sprejela na današnji seji in ga poslala v državni zbor, ki mora sklep še formalno potrditi.

Člani komisije so sklep sprejeli na zahtevo Komisije za preprečevanje korupcije, ki je ugotovila, da je funkcija evropske poslanke Romane Jordan Cizelj nezdružljiva s članstvom v upravnem odboru sklada Jeka. Komisija za preprečevanje korupcije je 11. septembra lani na to opozorila Jordan Cizljevo in ji dala tri mesece časa, da se odloči, katero funkcijo bo opravljala.

Jordan Cizljeva v roku ni podala odločitve, je pa na sklep komisije oktobra podala ugovor, v katerem navaja, da je izrek sklepa komisije nezakonit. Komisija ji je odgovorila, da sta funkciji nezdružljivi.

Kos potreboval pet let
Poslanec Jože Tanko (SDS) je sicer ponovil zahtevo, da bi moral na današnji seji sodelovati predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos. Opomnil je, da je Jordan Cizljeva že pet let članica upravnega odbora sklada, in se vprašal, zakaj se je Kosova komisija oglasila šele zdaj. To je po njegovem mnenju "maščevanje koalicije". Kaže pa tudi na to, da Kos ne opravlja dobro svojega dela, če je potreboval pet let, da je to ugotovil.

Dušan Kumer (SD) je opozoril, da delo mandatno-volilne komisije ni presojanje o delu Komisije za preprečevanje korupcije. Dodal je, da sicer nikoli ni prepozno za ugotovitev nepravilnosti ob opravljanju funkcij evropske poslanke. Navedel je še, da je Jordan Cizljeva julija 2008 napisala odstopno izjavo iz članstva upravnega odbora sklada, ki pa jo je oktobra nato preklicala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.