Slovenija
19 ogledov

Jutri protest pred lastnikom

Jutri se bo z dvema avtobusoma v Ljubljano odpravilo približno sto delavcev TVM. Žurnal24 main
Tovarna vozil Maribor. Zdenko Pavček delavcev ni obiskal, zato bodo oni njega. Delavci stavkajo v temi in mrazu, elektriko so jim odklopili.

Delavci zjutraj prišli v temo in na mraz, v tovarni so zaradi neplačanih računov že včeraj odklopili električno energijo. “Če ni elektrike, tudi ogrevanja ni," potrjuje predsednik stavkovnega odbora Franjo Trojner in dodaja, da se stavka nadaljuje, čeprav v mrzlih prostorih. “Zahtevamo samo, kar nam podjetje dolguje," pove prvi 
sindikalist v podjetju.

Trojner nam je povedal, da je z razmerami seznanil vodstvo podjetja: "Janez Lipuš mi je na besede, da se lahko tudi komu kaj ponesreči v temi zgodi, odvrnil, da se lahko pritožimo v Strasbourg, če hočemo."

Dva avtobusa v Ljubljano
"S plačilom delavcev ne bo nič, ker vodstvo podjetja pravi, da nima denarja," je jezen Branko Medik, sekretar Skeia Podravje.

Kot smo že poročali, je prejšnji ponedeljek vodstvo podjetja Tovarne vozil Maribor (TVM) z Janezom Lipušem na čelu po besedah Franja Trojnerja, predsednika stavkovnega odbora, obljubilo, da bo preostanek novembrske plače in regresa za letni dopust za lani izplačalo do včeraj.

To se ni zgodilo, zato smo za sredo že napovedali protestni shod pred sedežem lastnika Viatorja & Vektorja (V&V) v Ljubljani. Tja se bosta odpravila dva avtobusa oziroma približno sto delavcev. Najavili smo se in upam, da nas bodo sprejeli. Obrača se mi, da ljudi nategujejo tako dolgo," dodaja Medik. Lipuš včeraj na naše telefonske klice ni odgovarjal.

Ni se sestal ne z delavci ne s sindikatom. Ignoranca je na višku.
Branko Medik, sekretar Skeia Podravje, o Zdenku Pavčku

Po besedah Medika je bil v petek na sedežu TVM v Mariboru Zdenko Pavček, predsednik upravnega odbora Skupine V&V, ki je že vnaprej povedal, naj ne pričakujejo izplačil, saj ni denarja. "Ni se sestal ne z delavci ne s sindikatom. Ignoranca je na višku," je razburjen Medik.

Med stavkovnimi zahtevami so še določitev datuma izplačila jubilejnih nagrad, šolnin, odpravnin že odpuščenim delavcem in odpravnin bodočim upokojencem, ki bi morale biti izplačane do konca prejšnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.