Slovenija
16296 ogledov

Kaos na slovenskih avtocestah, tukaj je nastal 35-kilometrski zastoj

Zastoj na primorski avtocesti Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah
Popoldan nastajajo dolgi zastoji.

Zaradi povečanega prometa iz Avstrije proti Hrvaški in obratno nastajajo številni zastoji na slovenskih avtocestah. Ob 15.40 bi recimo od Ljubljane do Kopra potovali uro in 22 minut, od Kopra do Ljubljane pa kar 2 uri in 20 minut.

Kot sporočajo iz prometno-informacijskega centra, so zastoji nastali na gorenjski avtocesti, na ljubljanski zahodni in južni obvoznici proti Kopru ter na primorski avtocesti od Senožeč proti Ljubljani.

Društvo, ki spodbuja reševalni pas na avtocestah, pojasnjuje, da v takem zastoju nenadno oboleli ali poškodovani v reševalnem vozilu izgubijo veliko časa, "četudi je reševalni pas vzpostavljen, kaj šele, če slednjega ni oziroma ga ustvarjajo le redki".

Dars pozivajo, naj pošljejo v zastoj cestninske nadzornike s prižgano signalizacijo, policijo pa patrulje, da  skupaj vzdržujejo reševalni pas. 

 

K slabemu stanju v prometu je prispevalo tudi vreme. Kaj nas čaka popoldan in zvečer, si preberite v napovedi na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.