Slovenija
13 ogledov

Kolesar vozil v nasprotno smer po AC

Slovenija 28.11.10, napacna smer, prepoved, znak, tabla, opozorilo, Slovenija, B Žurnal24 main
"V nedeljo smo bili ob 11.50 obveščeni, da je starejši kolesar zapeljal na avtocesto A4 in da kolesari v nasprotni smeri vožnje, od izvoza za letališče proti Ptuju," so sporočili štajerski policisti.

Policisti so 86-letnega kolesarja kmalu ustavili, ga varno odstranili iz območja avtoceste in mu izdali plačilni nalog.

Prav tako v nedeljo sta v Spodnji Koreni trčili dve voznici osebnega avtomobila. Zaradi nepravilne strani vožnje je prometno nesrečo povzročila 24-letna Mariborčanka.

63-letnica že dopoldan pijana za volan

Policisti, ki so opravili ogled pa so ugotovili, da druga udeleženka prometne nesreče, 63-letna domačinka, sploh ne bi smela biti za volanom. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je že ob tej dopoldanski uri imela v organizmu 0,78 mg/l alkohola. Policisti so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zagovarjala pa se bo pri pristojnem sodniku.

Danes malo pred 1. uro ponoči pa je 47-letni voznik osebnega avtomobila v Ormožu zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z vozilom zapeljal s ceste in se lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju.

Tudi tej prometni nesreči je botroval alkohol. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,38 mg/l alkohola. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.