Slovenija
24 ogledov

Končno manj zamaškov

Za novo krožišče je Mestna občina Ljubljana SCT plačala 385 tisoč evrov. (Foto: Žurnal24 main
Krožišče. Na križišču Dunajske in Obvozne ceste bo končano 20. decembra.

Predvidoma naslednji ponedeljek bodo odstranili zaporo na Obvozni cesti (nekdanji Nemški) na križišču z Dunajsko cesto, saj bodo odprli novozgrajeno krožišče, je napovedala Darja Lesjak, direktorica službe za razvojne projekte in investicije na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Pregled bo spomladi
Tehnični pregled bo predvidoma spomladi, ko bodo končana tudi vsa dela, je dodala Lesjakova. Na MOL so prepričani, da bodo s krožiščem rešili prometne zamaške, ki nastanejo predvsem na Obvozni cesti, kjer so se vozila do zdaj težko vključevala na Dunajsko cesto. MOL bo SCT, ki ga je izbrala na javnem razpisu, za gradbena dela plačala 385 tisoč evrov.

Ureditev prometa v tem križišču se vleče že osem let. Najprej je bilo treba pridobiti manjkajoča zemljišča, občina pa je morala zaradi gradnje krožišča na zahtevo Geoplina tudi prestaviti plinovod, ki je v lasti tega podjetja. To so naredili pred dvema letoma, ko so dobili gradbeno dovoljenje za vsa dela, je dejala Lesjakova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.