Slovenija
2669 ogledov

Magnifico in družba bi tožili državo, medtem so skovali rezervni načrt

Magnifico mediaspeed
V primeru ponovne zavrnitve bodo koncert izvedli na bežigrajskem stadionu.

Na Zavodu RS za varstvo narave (ZRSVN) so, kot smo poročali pred kratkim, sprejeli odločitev glede koncerta Magnifica z naslovom Pridi nocoj v Tivoli - soglasja niso izdali. Magnifico in organizatorji so se nad odločbo znova pritožili.

Župan Zoran Janković je že pred časom dogodek primerjal z DM tekom za ženske, ki so ga na ZRSVN dovolili, a kot pravi Direktor ZRSVN Teo Hrvoje Oršanič, Magnificov koncert močno odstopa glede časovne obremenitve in glede količine obiskovalcev, zato v nobenem parametru ni primerljiv z DM tekom. 

Danes pa so glasbenik Magnifico, direktor Doma Svobode Igor Arih in izvršni producent dogodka Pridi nocoj v Tivoli Mitja Prezelj znova podobno kot Janković dejali, da ne razumejo, kako je zavod lahko izdal dovoljenje za DM tek, ki da je prav tako velik dogodek, njim pa so ga zavrnili.

park Tivoli | Avtor: Anže Petkovšek Dedek in vnuk v parku Tivoli Anže Petkovšek
Magnifico se je na novinarski konferenci obregnil tudi ob okoljevarstvenike in druge strokovnjake, ki so ga pozvali, naj najde drugo lokacijo za izvedbo koncerta - dejal je, da je tudi sam "del tivolskega habitata" in jih pozval k spovedi, hkrati pa jim je ponudil "skupinski popust za koncert".

Organizatorji pričakujejo, da bo na njihovo pritožbo odgovorilo ministrstvo, a so vmes že skovali rezervni načrt - če ne bodo dobili pritrdilnega odgovora, bodo koncert izvedli na bežigrajskem stadionu, ki jim ga v najem ponuja Joc Pečečnik.

Najprej pa bodo izkoristili vsa pravna sredstva, so zatrdili, razmišljajo celo o tožbi proti državi. 

Ljubljanski mestni svetniki bodo po sagi z izvedbo koncerta na julijski seji odločali celo o predlogu sprememb in dopolnitev odloka o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Predlog predvideva, da bo izvajanje prireditev dovoljeno le na petih lokacijah - vrh Rožnika, Mostec, Plečnikov avditorij, sankališče in območje med Jakopičevim sprehajališčem ter otroškim igriščem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:14 29.junij 2024.

    So imeli ACDC koncert na Dunaju na fuzbal igrišču.Celo igrišče so pokrili,in ni bilo nobene škode.No potem se da naredit v Stožicah.Narave se pa res ne uničuje zaradi enega brezveznega koncerta

  • jezero 05:10 29.junij 2024.

    Sedaj bi pa kar uničevali Park Tivoli: Take vstopnice se ne kupi! To pa je sramota.

  • McBobo 23:02 28.junij 2024.

    Gnifico ti samo užgi. Saj so vaši na oblasti. Pa tivoli okoli obrnite.