Slovenija
33 ogledov

Milijonski minus vrtcev

Vrtec Gregor Katič
Vrtci. Ne morejo kriti stroškov elektrike, vode ...

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) bo morala 23 javnim vrtcem nakazati 1,08 milijona evrov. Vrtci namreč ne morejo pokriti stroškov materiala in storitev, ker se sredstva za to niso povečala od leta 2007, stroški pa so narasli, pojasnjuje Marija Fabčič, načelnica oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL.

Javni vrtci za stroške materiala in storitev dobijo 44 evrov na otroka na mesec, povprečni stroški pa so 55 evrov. "Zaradi podcenjenih stroškov materiala in storitev bomo vrtcem odobrili dodatna sredstva, ki bodo namenjena izključno plačilu ogrevanja, elektrike, vode, sanitarnega materiala, didaktičnih sredstev in tako dalje," pravi Fabčičeva.

"Ta denar zagotovo potrebujemo," dodaja Jožica Pantar, ravnateljica Vrtca Šentvid. Kot pravi, imajo vsako leto iste težave. "Letos pa je situacija še bolj posebna, ker vrtci odpiramo nove oddelke. Posledično imamo vedno več oddelkov za otroke prvega starostnega obdobja, ki so bistveno dražji, to pa se nam zajeda v materialne stroške. Mi smo pred kratkim odprli tri nove oddelke in že zdaj se kaže veliko večja poraba kot prejšnje leto," pojasnjuje Pantarjeva.

Komentarjev 1
  • mufi 15:13 06.november 2011.

    Plačajo naj tisti, ki so tako vneto trobili, da je pri nas premalo otrok.