Slovenija
8604 ogledov

Napoved: Čaka nas vremenska mineštra

Oblaki A. Š.
Pred nami je vremensko pester konec tedna.

Oblačnost bo danes od severa postopno naraščala, na severu države bo že lahko nastala kakšna ploha ali nevihta, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, a bo nekaj ploh in neviht nastalo tudi drugod po državi. Segrelo se bo, temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 32 °C.

Jutri pa bo povečini sončno z nekaj nizke oblačnosti dopoldne, ki je bo nekaj več in se bo zadržala dlje v hribovitem svetu.

"Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem do 31 °C."

Napoved Arso | Avtor: Arso Arso

Severno od Alp se proti vzhodu namreč pomika hladna fronta in bo oplazila tudi naše kraje. Za njo se je nad delom zahodne in srednje Evrope okrepilo območje visokega zračnega tlaka. K nam od severa doteka nekoliko hladnejši zrak, pojasnjujejo vremenoslovci.

Zato bo v petek in soboto pretežno jasno in spet nekoliko bolj vroče.

"V soboto bomo še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, v nedeljo popoldne pa bo na vreme pri nas že vplivala vremenska fronta, ki nas bo predvidoma prešla v ponedeljek. Od torka dalje se bo nad našimi kraji spet vzpostavilo šibko območje visokega zračnega tlaka," napovedujejo.

NApoved Arso | Avtor: Arso Arso
V soboto in večji del nedelje bo sončno in spet nekoliko bolj vroče vreme z dnevnimi temperaturami malo nad 30 °C, v nedeljo popoldne pa bodo na severu začele nastajati plohe in nevihte, ki se bodo predvidoma v ponedeljek razširile nad večji del Slovenije ter v noči na torek ponehale. Spet se bo nekoliko ohladilo.

"Od torka dalje kaže na povečini suho in sprva oblačno vreme, a bo iz dneva v dan več sonca. Od ponedeljka dalje se bodo dnevne temperature gibale od 25 do 30 °C," še pišejo na Arso.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • radovednica 12:20 21.avgust 2024.

    Ubogi mineštrasti vremenoslovci, kaj ste pa s tem napovedali? To se razume, da bo spet prekleto vroče. Kot ste napovedovali kakšnih 100 mm padavin za JV Slovenije, jih je bilo najbrž 2 mm, sedaj pa spet ta zoprna vročina. Kdaj ...prikaži več bo končno cele dneve lepo tja do največ 25 stopinj, kakšen oblaček, brez vetra, pa kakšen dan dež,...in tako naprej. Pa nikoli več snega in tega blesavega poletja s 30+++ stopinjami!