Slovenija
1033 ogledov

"Vest o njeni smrti me je globoko prizadela"

Nataša Pirc Musar
1/2
Profimedia
Na smrt Anite Ogulin so se odzvali predsednica države in večina vidnejših politikov.

"Redki so posamezniki, ki se dotaknejo tolikšnega števila src, kot se jih je draga Anita. Vest o njeni smrti me je globoko prizadela," je na omrežju X zapisala predsednica republike Nataša Pirc Musar. "Njena prisotnost je pustila neizbrisen pečat v življenju množice ljudi, ki so jo poznali, neštetih pa se je dotaknila njena pomoč. Sočutno srce, prijaznost in predanost podpori ranljivim so navdihovali mnoge in njeno delo bo za vedno ostalo del našega spomina. Svojcem izrekam globoko sožalje," je še dodala.

"Poslovila se je Anita Ogulin, velika humanitarka in glas najšibkejših v naši družbi. Njena topla beseda in požrtvovalnost, njeno neutrudno delo, so mnogim dali upanje in moč. Vzgled," pa je Aniti Ogulin v slovo zapisal predsednik vlade Robert Golob.

"Poslovila se je izjemna humanitarka & ženska velikega srca. Z neutrudnim delom in vztrajnim bojem za najbolj ranljive je pustila ogromen pečat. Mnoge zgodbe otroških nasmehov in vsaj za hip lepšega otroštva nosijo njeno ime. Počivaj v miru, draga Anita," je zapisala ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon.

"Močno boli slovo gospe Anite Ogulin, dobrotnice, humanitarke, človeka z veliko začetnico. Gospa Anita, vaša srčnost je in bo svetila močneje kot tema stisk številnih ljudi, med njimi otrok, ki ste jih skupaj z vašimi sodelavci pogumno premagovali. Hvala vam, počivajte v miru," je napisal evropski poslanec Matjaž Nemec.

"Anita Ogulin je življenje posvetila spreminjanju sveta na bolje. S spoštovanjem, neizmernim sočutjem, energijo in vztrajnostjo je pomagala številnim družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiskah, bila zaščitnica žensk ter v prvi vrsti otrok in mladostnikov," je ob smrti najbolj znane humanitarke pri nas zapisala ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Predsednik Nove Slovenije in evropski poslanec Matej Tonin je zapisal: "Ob smrti Anite Ogulin družini in svojcem izrekam globoko sožalje. Anita Ogulin je s svojim sočutjem in nesebičnostjo vsem kazala pot pomoči najranljivejšim, še posebej otrokom. S svojimi dejanji je pustila neizbrisen pečat. Naj počiva v miru."

"Edinstvena. Neponovljiva. Izjemna ženska. Hvala, Anita, za vse. Počivajte v miru," pa je zapisal Milan Brglez.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:31 16.julij 2024.

    Čakamo še X-mana, da si vzame nekaj časa in sporoči nekaj svojih globokih misli ob izgubi te velike ženske, humanitarke..