Magazin > VIP
3359 ogledov

To se bo zgodilo z najpomembnejšo zapuščino Anite Ogulin

Anita Ogulin Saša Despot
Umrla je naša največja humanitarka, a njeno poslanstvo ne bo zamrlo ...

V 73. letu starosti je zaradi raka umrla Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje. Mnogim bo ostala v spominu kot nesebična, srčna in topla oseba, pomagala je na tisoče pomoči potrebnim. Za svoje humanitarno delo je letos prejela državno odlikovanje zlati red za zasluge. Zveza prijateljev mladine Moste-Polje se je letos njej v čast preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM.

Malo pred poldnevom se je že oglasila njena najtesnejša sodelavka, Tanja Petek, sekretarka Zveze Anita Ogulin in ZPM. "Danes nas je doletela velika izguba, po neutrudnem boju z boleznijo, v katerega je vložila vso svojo moč in hrabrost, se je poslovila naša predsednica Anita Ogulin. Anita je bila humanitarka z veliko začetnico, izjemna in neponovljiva," je zapisala na Facebook strani Zveze in povedala, da bodo Anitino poslanstvo nadaljevali: "Spremljala nas je čez vsa ta leta, nas mentorirala in nam privzgojila vrednote, ki so se globoko zakopale v naših dušah in srcih. Po toliko letih dela z njo in ob njej smo postali suvereni na področju humanitarnosti. Njeno poslanstvo bomo ponosno nadaljevali, saj njena svetloba ne bo nikoli ugasnila in njeno delo ne bo nikoli pozabljeno."

Njeni družini, sodelavcem in prijateljem izrekamo iskreno sožalje. 

Pred dobrima dvema letoma so ji diagnosticirali kronično levkemijo in mnogocelični limfom B. Kot je dejala, je prve simptome občutila že okoli petdesetega leta, kar je pripisala hormonskim spremembam, znojenje in utrujenost pa je povezovala z dolgim, pogosto tudi težkim delavnikom. Ko je prišla na Onkološki inštitut, je punkcija je pokazala, da ima B velikocelični limfom v zadnji fazi. "Seveda so mi povedali, da sem sem prišla veliko, veliko prepozno, ter da bi bilo bolje, če bi malo prej poslušala svoje telo," je dejala septembra
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice