Slovenija
0 ogledov

NLB klesti po tujih investicijah

Skupina NLB ima trenutno 54 članic v 17 državah. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Skupina NLB naj bi zaradi poslovnih težav razmišljala o umiku s trgov Srednje Evrope iz lizinške dejavnosti, izključena ni niti odprodaja Banke Celje.

V svoji strategiji razvoja banke naj bi predsednik uprave NLB Božo Jašovič po pisanju Financ predvideval umik, likvidacijo ali odprodajo podjetij v lasti NLB iz svojih Frankfurta, Prage, Züricha in Sofije. Med drugim naj bi likvidirali tudi LHB Frankfurt, ki je lani matični družbi zaradi nepredvidenih izgub povzročila veliko skrbi. Skupina je imela predvsem zaradi LHB lani 82 milijonov evrov izgube.

Dolgoročno strategijo razvoja NLB in Skupine NLB bo sicer nadzorni svet izoblikoval na aprilski seji, sprejeta naj bi bila do konca polletja.

Sveži denar na račun Celjanov
Po virih Financ naj bi bila ena od možnosti, da pride NLB do svežega kapitala, umik iz Banke Celje, v kateri ima NLB 50-odstotni delež, potem ko so propadla pogajanja s KBC o 250 milijonov evrov vredni dokapitalizaciji. Banka Celje sicer posluje z dobičkom, zanjo pa naj bi se zanimalo več tujih bank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.