Slovenija
30928 ogledov

Ob napovedanih padavinah še eno, novo opozorilo. Za vso državo!

Nevihta, oblaki, neurje Profimedia
Opozorilo velja za današnjo noč in tudi za prihodnje dni.

Geološki zavod Slovenije opozarja, da bo zaradi napovedanih padavin in namočenosti tal v noči na soboto in v soboto pa tudi še v prihodnjih dneh povečana nevarnost za nastanek zemeljskih plazov, reaktivirajo pa se lahko tudi že obstoječi. Opozorilo velja za celotno državo, so zapisali.

Prebivalce opozarjajo, naj bodo pozorni na dogajanje na plazovih in na pojavljanje sprememb na tleh, objektih ter pobočjih.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) je pričakovati močnejše nalive, zato so za vso državo izdali oranžno opozorilo. Težišče padavin bo sicer sprva predvsem v severni polovici Slovenije, v soboto zjutraj in dopoldne pa je pričakovati močne nalive tudi drugod.

Po izračunih vremenskih modelov bo v šestih do 12 urah padlo od 40 do 100 milimetrov dežja, krajevno pa tudi do 150 milimetrov. Ob tako močnih padavinah, kljub trenutni suši, na Arsu pričakujejo zelo hiter porast predvsem hudourniških vodotokov ter meteornih voda.

vreme naliv dež Vreme Slovenija Arso izdal oranžno opozorilo: "Po potrebi bomo opozorilo zaostrili" Vroče poletje v Ljubljani Slovenija Slovenija Jutri močnejši nalivi. Kaj sledi do prihodnjega vikenda?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.