Slovenija
5279 ogledov

Temperature bodo precej nižje od običajnih

Oktobrsko vreme Profimedia
Velike del Evrope je zajel hladen zrak.

"Srednjo, vzhodno in jugovzodno Evropo bo v naslednjih dve do treh dneh zajela zelo hladna zračna masa," opozarjajo vremenoslovci meteorološkega servisa Severe Weather EU.

Temperature bodo precej nižje, ko je običajno za ta letni čas. Še posebej mrzlo bo v ponedeljek, kjer lahko v nekaterih predelih pričakujejo tudi slano, dodajajo. 

 | Avtor:

Na Arsu navajajo, da je Zahodne Alpe že dosegla vremenska fronta, višinah pa k nam doteka razmeroma hladen in vlažen zrak.

 | Avtor: Arso Arso
Tako bo jutri zmerno do pretežno oblačno, le na Primorskem povečini sončno.

 Zjutraj in dopoldne bo ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji padlo nekaj kapelj dežja, sicer bo precej hladno, od 5 -7  stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem okoli 18 °C.

V torek bo pretežno jasno in zjutraj še bolj hladno, tako je v nekaterih predelih pričakovati tudi slano, v sredo se bo od zahoda postopno pooblačilo, zapihal bo jugozahodni veter. Popoldne bo v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati.

Od 10. do 15. oktobra 2019

V noči na četrtek bo Slovenijo prešla hladna fronta. Za njo se bo nad južno Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Od petka naprej bo k nam od jugozahoda dotekal toplejši zrak. V četrtek dopoldne bo tako dež ponehal, popoldne se bo ponekod že delno razjasnilo. Od petka do torka kaže na suho in postopno toplejše vreme, jutra bodo po nižinah meglena, dodajajo naši meteorologi. 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.