Slovenija
43 ogledov

Podjetje družine Šrot rubi picerijo

Bosko Srot Žurnal24 main
Boško Šrot, ki je prek družbe Atka-Prima obvladoval skupino Pivovarno Laško in Mercator, prek sodišča rubi podjetnika Saša Škvorca, lastnika hiše z gostinskim lokalom.

Okrajno sodišče v Kamniku bo četrtega aprila opravilo javno dražbo za stanovanjsko hišo z gostinskim lokalom in leseno teraso v okolici Kamnika.

Nepremičnino, ki je ocenjena na 151.800 evrov, bodo na drugi dražbi prodajali za 75.900 evrov. Dobrih 15.800 evrov varščine pa je treba položiti do konca marca, poročajo Finance.

Med upniki, ki rubijo Škvorca, so poleg Atka-Prime še Bawag banka, Republika Slovenija in Elektro Ljubljana. Lastnica Atka-Prima je z 10 odstotki Anica Aužner Šrot (preostanek je lastni delež Atka-Prime).

Boško Šrot je svojih pet odstotkov Atke prodal ženi junija 2010, tik pred sodno zamrznitvijo premoženja. Zakonca Šrot sta pijačarsko-medijski konglomerat obvladovala prav prek omenjene družbe.

Aužner Šrotova na vprašanje novinarjev časnika, koliko terjatev ima Atka-Prima, ni odgovorila. Na klice in SMS-sporočila se ni odzval niti Boško Šrot, priklicati pa niso uspeli niti podjetnika Škvorca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.