Slovenija
3915 ogledov

Pozor, dolge kolone na cestah

zastoj avtocesta Žurnal24 Zastoj na avtocesti.
Prvi počitniški konec tedna. Na poti je potrebna velika mera strpnosti.

Prvi počitniški vikend je po pričakovanjih prinesel povečan promet in zastoje na nekaterih odsekih slovenskih avtocest, ki vodijo proti turističnim središčem in Hrvaški v obeh smereh, opozarja prometnoinformacijski center.

Zastoj je na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Proti Primorski so zastoji na odsekih Koseze - Brezovica (zamuda 20 - 25 minut) ter Ljubljana center - Brezovica (zamuda 20 - 25 minut).

Prav tako so zastoji na primorski avtocesti pred Kastelcem proti Ljubljani in na odsekih Koper - Šmarje - Dragonja v obe smeri ter Sečovlje - Izola v obe smeri.

Dars povečan promet na avtocestnem omrežju pričakuje tudi za nedeljo. Na najbolj obremenjenem delu omrežja na območju Ljubljane dodatno težavo predstavlja nujno popravilo diletacije na nadvozu Brezovica. Zaradi njega sta od danes od 6. ure do nedelje do 12. ure na priključku Brezovica zaprta izvoz z avtoceste iz smeri Vrhnike ter uvoz na avtocesto proti Ljubljani.

Ponoči bo Dars v sklopu zaključka prenove avtocestnega odseka med predorom Šentvid in razcepom Koseze v Ljubljani uvedel popolno zaporo v smeri Kranja. Zapora bo v veljavi od danes od 22. ure do nedelje do 10. ure.

Še z občutno večjo gnečo se medtem ta počitniški vikend soočajo na hrvaških avtocestah, kjer v smeri proti morju nastajajo dolge kolone. Hrvaška policija je sicer danes začela izvajati poostren nadzor tako na avtocestah kot regionalnih cestah, na najbolj obremenjenih delih cest in avtocest pa bodo policisti tudi usmerjali promet.

Zavod reševalni pas Avto Neverjetno, poglejte to spremembo na naših cestah Hrvaška avtocesta zastoj Velebit Zadar Nova aplikacija Avto Nova aplikacija, ki vam bo močno olajšala vožnjo na Hrvaško

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:07 29.junij 2024.

    Kaj imajo nomadi od takšnih počitnic, če jih začnejo in končajo v tej vročini čakajoč v koloni.