Slovenija
23 ogledov

Pozor - Facebookov trojanec!

Trojanec vam lahko z vašega računalnika pobere vsa v brskalnike shranjena gesla. Žurnal24 main
Slovenske uporabnike Facebooka ogroža nevaren trojanski konj, ki lahko z njihovega računalnika ukrade gesla in omogoča upravljanje računalnika na daljavo.

Avtorji trojanskega konja z uporabo ukradenih uporabniških imen in gesel za Facebook pošiljajo sporočila drugim uporabnikom. Besedila so
naprimer:
>>Ha,ha,ha is this you?! Check the video<<
>>I saw this video on google and i saw you ha,ha,ha!<<
>>Paris Hilton new Porn video!!!<<


temu pa sledi spletni naslov, ki se konča z besedo >>watch.htm<< ali >>WHAT.pif<<.

Kako se ga rešiti?
Okuženi računalnik je treba pregledati s posodobljenim protivirusnim programom. Uporabniki morajo po odstranitvi trojanskega konja spremeniti gesla, ki jih uporabljajo za dostop do spletnih storitev (Facebook, Gmail, ...).

Če uporabniki to povezavo odprejo, se jim prikaže okno za prenos datoteke. Ta datoteka pa vsebuje trojanskega konja, ki takoj po namestitvi vzpostavi povezavo z IRC strežnikom, ki omogoča upravljanje računalnika na daljavo.

Trojanski konj tudi izvozi vsa uporabniška imena in gesla za dostop do spletnih strani, ki jih imajo uporabniki shranjene v spletnih brskalnikih Internet Explorer in Firefox.

Registrirana na Hrvaškem
Spletna domena, ki jo trojanski konj razpošilja, je bila registrirana z lažnimi podatki. Registriral naj bi jo "Lilly bili" iz Zagreba.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.