Slovenija
2262 ogledov

Pozor, povečano število nesreč, novo opozorilo

Dež padavine neurje vreme Profimedia
Vreme vpliva na dogajanje na naših cestah.

Močnejši nalivi so čez noč povzročili kar nekaj preglavic, padavinska voda je zalivala objekte in na ceste nanosila blato, poroča uprava za zaščito in reševanje. Ponoči so narasle reke po vsej državi. 

Danes do sredine dneva bodo po Sloveniji še nastajali krajevno močni nalivi, kar vpliva tudi na razmeere na cestah. Zaradi mokrih cest je vidljivost slabša, opozarjajo na prometno informacijskem centru. “Prižgite luči in upoštevajte varnostno razdaljo. Beležimo povečano število prometnih nesreč,” izpostavljajo.

Zaradi nesreče je bila zaprta primorska hitra cesta Škofije–Srmin med Plavjem in priključkom Dekani proti Kopru, ki pa so jo pred osmo uro že ponovno sprostili za promet. 

Še ena prometna nesreča se je zgodila na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani, prav tako je počilo na dolenjski avtocesti med obema priključkoma Trebnje proti Ljubljani.

Zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji proti mestnim središčem. Še posebej počasi gre proti Ljubljani, potovalni časi so daljši za 20 - 30 minut.

Na štajerski avtocesti je krajši zastoj pred Dramljami proti Ljubljani.

Huda nesreča na cestninski postaji v Italiji Kaj se je dogajalo? Svet Avto s polno hitrostjo uničil cestninsko postajo, trije mrtvi Hrvaška avtocesta zastoj Velebit Zadar Nova aplikacija Avto Nova aplikacija, ki vam bo močno olajšala vožnjo na Hrvaško

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:41 11.junij 2024.

    Kakor se pri nas vozi,je dobro da ni še več nesreč

  • PaPajapopi 08:11 11.junij 2024.

    Ja, nekateri bedaki še ob popolni temi, megli itd. ne prižgejo vseh luči, kot, da so sami na svetu. Ob dežju pa vozijo, kot da je cesta popolnoma suha. Da o prehitevanju v škarjice ne govorim.