Slovenija
1005 ogledov

Pozor, pred nami eden najhujših vikendov leta

Vožnja, avto, sonce, svetloba Profimedia
Študenti bodo delili opozorilne letake.

Na vrhuncu poletne sezone je pred nami vroč in eden prometno bolj obremenjenih koncev tedna. Agencija za varnost prometa (AVP) bo v soboto zato voznikom na glavnih bencinskih servisih na avtocestnih krakih med 11. in 18. uro delila letake o varni vožnji, glede na vroče dni, ki se obetajo, pa tudi vodo, so sporočili iz AVP.

Prometni koledar prometnoinformacijskega centra napoveduje za danes in čez vikend zelo visoko gostoto prometa. Agencija za okolje pa najavlja sončno in vroče vreme, v nedeljo popoldne in zvečer bodo predvsem v severni Sloveniji lahko nastale nevihte.

AVP ob tem opozarja, da je v rokah vsakega voznika velika odgovornost. "Visoke temperature, zastoji, dela na cestah in spremembe voznih razmer zaradi neviht ali toče vplivajo na vozne sposobnosti. Vse to od vseh udeležencev v prometu zahteva večjo previdnost in defenzivno vožnjo. V primeru zastojev na avtocestah in hitrih cestah ne smemo pozabiti na pravilno ustvarjanje reševalnega pasu," so na AVP pred začetkom akcije povzeli besede namestnice direktorice agencije Saše Jevšnik Kafol.

Tako bodo študenti na večjih bencinskih servisih na vseh avtocestnih krakih to soboto in v soboto, 17. avgusta, delili izobraževalno gradivo v slovenskem, italijanskem, madžarskem, nemškem, hrvaškem in angleškem jeziku.

Zastoj na primorski avtocesti Slovenija Kaos na slovenskih avtocestah, tukaj je nastal 35-kilometrski zastoj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Štrikzajla 08:29 26.julij 2024.

    V bananistanu pri kopru zmanjka avtoceste. SRAMOTA.