Slovenija
11629 ogledov

Preživela deset predsednikov parlamenta, zdaj odhaja

Urška Klakočar Zupančič Profimedia
Pisarno predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič zapuščata dve ključni sodelavki.

Pisarno predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič sta zapustili dve ključni sodelavki, so poročali v oddaji 24UR. Novo zaposlitev sta si poiskali dosedanja šefinja kabineta Maja Jensterle in njena prva namestnica Katarina Ratoša

Maja Jensterle je bila v državnem zboru zaposlena na zaupanje podpredsednice Gibanja Svoboda, Katarina Ratoša pa je bila karierna strokovna sodelavka zadnjih desetih predsednikov parlamenta.

Neuradno naj bi bili odnosi v kabinetu burni, imeli naj bi različne poglede na način delovanja predsednice državnega zbora, poroča portal 24ur.com. V kabinetu predsednice državnega zbora to zanikajo. Šlo naj bi za časovna naključja in ne resnejša nesoglasja. 

Maja Jensterle s septembrom odhaja v družinsko zasebno podjetje, Katarina Ratoša pa je postala vodja kabineta predsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta. 

Nezadovoljni z generalno sekretarko?

V zadnjem obdobju se veliko govori tudi o nezadovoljstvu dela poslancev in ministrov Gibanja Svoboda z delom generalne sekretarke stranke Vesno Vukovič. Tisti, ki so kritični do nje in njenih metod dela, naj bi zahtevali njen odstop in menjavo sekretarke. Za zdaj kaže, da ima Vukovičeva še naprej podporo predsednika vlade Roberta Goloba in poslanske skupine. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • Pierre 18:44 16.junij 2023.

    V Franciji so te ''novice'' nekje bolj na zadnjih straneh časnikov....

  • Avatar Leon
    Leon 13:36 16.junij 2023.

    Maja Jensterle s septembrom odhaja v družinsko zasebno podjetje, Katarina Ratoša pa je postala vodja kabineta predsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta. Torej ne gre brezposelne osebe ! Jaz sem menjal več firm in me nihče ni omenjal .

  • sam1 13:00 16.junij 2023.

    Verjetno jima je presedlo njeno prepevanje......