Slovenija
76025 ogledov

Prihaja vremenski obrat, to nas čaka v naslednjih dneh

Oblaki Žurnal24
"Trenutno se središče ciklona Boris nahaja med Srbijo in Romunijo, zaradi česar smo še zmeraj na zadnji strani ciklona in pod vplivom severovzhodnih vetrov."

Po napovedih vremenoslovcev Arso bo popoldne na vzhodu oblačno in deževno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Padavine se bodo širile proti notranjosti in zajele večji del Slovenije, prehodno pa bo spet zapihal veter severnih smeri, v noči na torek na Primorskem tudi burja.

Kako se bodo padavine gibale po državi, spremljajte na radarski sliki padavin (povezava).

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na zahodu, a bo ponekod še občasno rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, jasnilo se bo, na Primorskem bo še vedno pihala šibka do zmerna burja. 

Vremenska napoved | Avtor: Arso Arso
Jutro bo hladno. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 13 do 18, na Primorskem do 21 °C.

"Trenutno se središče ciklona Boris nahaja med Srbijo in Romunijo, zaradi česar smo še zmeraj na zadnji strani ciklona in pod vplivom severovzhodnih vetrov, ki k nam še prinašajo občasne pasove padavin. Tovrstno stanje se bo nadaljevalo do jutrišnjega dopoldneva, nato pa bo posijalo sonce, saj bo Boris potoval proti zahodu. Nekaj ploh bo še možnih v sredo in v četrtek," napovedujejo na portalu Neurje.si, kjer dodajajo, da lahko višje temperature, preko 20°C, pričakujemo od srede naprej, od četrtka pa bo tudi lepše in bolj stabilno vreme.

Trije znaki pa kažejo na to, da bo zima 2024/25 morda hladnejša od pričakovanj. Prognozo Severe Weather za letošnjo zimo preverite na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:57 16.september 2024.

    Vremenarjem ne verjamem nič kaj bolj kot vedeževalcem.

Sorodne novice