Slovenija
45047 ogledov

Prihaja zlom poletja? To pravijo napovedi glede vremena ...

Vreme Bled Profimedia
Vreme v naslednjih dneh bo nekoliko bolj spremenjljivo, a temperature ne bodo nič kaj jesenske. Prej poletne.

Zadnji avgustovski teden se bo nadaljevalo razmeroma toplo vreme, napovedujejo vremenski prognostiki. Bo pa tudi nekaj več oblačnosti. Agencija za okolje piše, da bo v ponedeljek sončno le na Primorskem, drugod bo sprva več oblačnosti. Popoldan lahko predvsem v severni Sloveniji nastanejo nevihte, v noči na torek pa tudi drugod po državi. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

V torek bo podobno, čez dan je mogoč nastanek posameznih ploh in neviht. V sredo bo sončno, v četrtek pa deloma sončno vreme, pravijo pri državni agenciji. 

Konec tedna prihaja nekaj 

Gregor Skok pa je portal Ciklon.si podal nekoliko podrobnejšo napoved. Tudi ta napoved kaže na več spremenljivega vremena v prvi polovici novega tedna in višje temperature, ki bodo marsikje spet presegle  30 stopinj Celzija, v drugi polovici tedna. Najbolj vroča in sončna dneva bosta sreda in četrtek. 

Ob tem opozarja, da bi lahko spremenjena lega jedra hladnega zraka, ki vztraja na Črnim morjem, povzročila tudi večjo spremenljivost od napovedane. 

Glede bližajoče se kratkoročne spremembe vremena Skok napoveduje, da nas bo v ponedeljek proti večeru dosegla precej oslabljena. "Kjer bo nastala kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta, bo lahko padlo kar nekaj padavin. Je pa največja verjetnost na severu Slovenije." Ob tem se bo v nekoliko višjih zemljepisnih legah ohladilo, še dodaja.

Konec prihodnjega tedna bo čez Srednjo Evropo potovala nova vremenska fronta, a za zdaj še ni jasno, kako bo vplivala na vreme pri nas, piše Skok. 

Skok se je dotaknil tudi srednjeročne modelske napovedi, ki glede na dva modelska izračuna pravi, da se bo nad večjim delom Evroope nadaljevalo razmeroma stabilno poletno vreme z občasnimi kratkotrajnimi osvežitvami. 

Komentarjev 2
  • mirror 21:03 25.avgust 2024.

    Če bi če ne imela čebula, ne bi bila čebula, ampak bula. Papir vse prenese. O JJ ni nič?

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:17 25.avgust 2024.

    Ma gonte se u tri krasne s takimi zavajanji!!!