Slovenija
10055 ogledov

Škof Štumpf ostro: Kdor bo glasoval za, nima kaj iskati v cerkvi

Škof Peter Štumpf mediaspeed
Po njegovem bodo kristjani na referendumu izpovedali svojo veroizpoved.

Pred referendumskim dnem se je oglasil tudi soboški škof Peter Štumpf in predstavil svoja stališča. 

"Ali si za eno ali za drugo ekipo. Na tekmi bi kratko potegnili navijači s pol dresa na sebi od ene ekipe in pol od druge. Ne bi se dobro končalo. Verjemite, da ne. So pa tudi taki, ki jim je vseeno, kdo bo zmagal; na sebi nimajo dresa, ne gredo na tekmo in niso del igre," je začel.

Po njegovem je referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane "nastavljena igra, ki jo je država vsilila ljudem in se tako otresla velike moralne odgovornosti".

"Dobro ve, da gre za boj med življenjem in smrtjo. Kdo bo zmagal? Veliko bo odvisno tudi od udeležbe kristjanov. Nemogoče je ostati nevtralen. Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt. Če nam je vseeno, ali bo zmagalo življenje ali smrt, pomeni, da nas preprosto ni," je prepričan.

Poudaril je pomen zdravnikov pri temi evtanazije, saj da jih država sili, da življenje uničujejo, namesto da bi ga varovali.

"Mnogi se temu odločno upirajo in s tem delajo čast svojemu 'belemu dresu', ki pomeni obrambo življenja. Ko država nastavlja zdravnike za njegove uničevalce, se sama spreminja v 'poligon smrti'. Gre za hudo zlorabo zdravniške etike in poklica in veliko grožnjo ljudem. Temu se moramo odločno upreti," je dejal Štumpf.

Sklenil je, da bodo kristjani na referendumu izpovedali svojo veroizpoved: v življenje ali v smrt, nato pa ostro nadaljeval: "Kdor bo dal svoj glas življenju, ima v cerkvi kaj iskati; kdor pa bo glasoval za smrt, pa naj v prihodnje ostane kar doma. Nima pomena, da bi še hodil tja v dvojnem 'dresu hlimbe'. V cerkvi namreč častimo in slavimo Boga, ki je stvarnik vsega in je izvor vsakega življenja.  To izpovedujemo v naši veri, ki od nas zahteva, da ga branimo."

"Referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane bo torej tudi referendum o slovenskem krščanstvu in narodnem obstoju. Jaz bom odločno glasoval proti evtanaziji in proti legalizaciji marihuane. Naj zmaga življenje. Tega smo vredni, za to molimo in Boga prosimo za naš obstoj," je sklenil svoj zapis.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 48
  • kapljač 20:13 28.maj 2024.

    RKC odvzeti gostoljubje

  • andrija 13:54 28.maj 2024.

    ona druga izjava je boljša:-ker je pe... že itak preveč

  • Plavi-mil 11:31 28.maj 2024.

    Zakaj pa ne bi smel povedati, kaj si misli, če je lahko brglez v Gimnaziji pral možgane dijakom, zakaj ne bi smel on svojim vernikom povedati, DVOLIČNEŽI, naši lahko pumpajo in perejo možgane mladini, on pa ne bi smel, hvala ...prikaži več lepa za tako "svobodo"