Slovenija
7105 ogledov

Sveža vremenska napoved: začelo se bo sredi popoldneva

Dež A. Š.
Na vzhodu bo še kar nekaj sonca, na zahodu pa že dopoldan oblačno vreme. Sredi popoldneva se bodo začele nevihte ...

"Danes bo v vzhodnih krajih še precej jasno, drugod bo oblačnost od zahoda počasi naraščala. Sredi popoldneva se bodo v zahodni Sloveniji začele pojavljati krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo zvečer in v noči na ponedeljek krepile in razširile proti vzhodu," pravi sveža vremenska napoved s strani Agencije RS za okolje (Arso).

Radarsko sliko padavin spremljajte TUKAJ.

Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 od 29, na vzhodu do 31 °C.

V noči na ponedeljek bodo padavine z nevihtami zajele večji del države, pojavljali se bodo krajevni nalivi.

Kaj za danes in naslednji teden napovedujejo različni portali, preverite TUKAJ.

Tudi ponedeljek z nevihtami

Jutri bo po napovedi Arsa spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki bodo popoldne slabele in do večera od severozahoda ponehale.

"Pihal bo jugozahodni veter, ki bo popoldne obrnil na sever, zvečer na Primorskem v burjo. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju do 22, najvišje dnevne od 18 do 26 °C. Popoldne se bo ohladilo," pravijo. 

Ob tem opozarjajo, da je na Primorskem še vedno velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Kakšni so obeti?

"V torek in sredo kaže na deloma sončno vreme s posameznimi popoldanskimi plohami. Zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost," opisujejo. 

V četrtek kaže na jugo ob morju, v petek nato obrat v severni veter in burjo na Primorskem. V sredo in četrtek bodo popoldanske temperature v večjem delu države še med 20 in 25 °C.

Od četrtka naprej kaže, da bodo popoldanske temperature v večjem delu države med 15 in 20, na Gorenjskem še malo nižje.

Od petka naprej se bodo jutranje temperature v osrednji in vzhodni Sloveniji gibale med 10 in 15, na Primorskem med 15 in 20, na Gorenjskem pa med 5 in 10 °C. Prihodnjo soboto je nekoliko povečana verjetnost za jutranje temperature med 5 in 10 v večjem delu države z izjemo Primorske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.