Slovenija
22727 ogledov

Tina Gaber znova dvignila prah, razjezila je društvo onkoloških bolnikov

tina gaber Instagram
"Vljudno vabljeni k nam, če bi želeli izvedeti kaj več," so odgovorili Tini Gaber.

Tina Gaber je s svojimi izjavami v podcastu, kjer je gostila strokovnjaka za prehrano Boštjana Jakšeta, razburila številne poslušalce.

S sogovornikom sta sicer govorila o zdravju Slovencev, o vplivu države in vplivnežev na zdravje, o hujšanju in dietah ...

Številne pa je zmotila izjava Tine Gaber, da se ukvarjamo samo s krajšanjem čakalnih vrst, namesto z ozaveščanjem. Vprašala se je namreč tudi, zakaj ni "jumbo plakata, kjer piše, kako se izogniti temu raku?"

"A raka bomo zdaj zdravili z jumbo plakati? Super. Drugo pa s soncem in vodo," ji je zabrusil eden od poslušalcev, drugi pa so se spraševali, če je "padla z Marsa".

Številni so izpostavili, da v Sloveniji že imamo presejalne programe ter društva, ki ozaveščajo o pomenu zdravega življenja ter o raku.

Eno takšnih je tudi Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan, kjer so se na kritiko odzvali kar v komentarju. "Draga Tina, društvo bolnikov, obolelih z rakom in tudi druga večja podjetja, ki delujejo na področju zdravstva, se z ozaveščanjem predvsem o simptomih bolezni zelo trudimo po različnih komunikacijskih kanalih tekom celega leta," so pojasnili in dodali, da je bila njihova zadnja kampanja o ozaveščanju bolezni raka prebavil zelo uspešna, saj je o njej govorila vsa Slovenija.

"Na naši spletni strani ozaveščamo tudi o tem, kako se pravilno opravi samopregled mod za moške. Lep pozdrav in vljudno vabljeni k nam, če bi želeli izvedeti kaj več," so sklenili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:23 05.avgust 2024.

    Tale ni gladka!!!

  • manja53 19:07 05.avgust 2024.

    Bom jaz stopila Tini v "bran"! Tina bodi rajši tiho. ne komentiraj o zdravju drugih, kajti ne veš, kaj te še čaka , še nisi zaprla zadnjih vrat....

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:02 05.avgust 2024.

    Tina naj ti nutrija zapre gobec. Dost te mamo.